CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Şentürk, delege seçimleri sırasında gördüğü baskılara dayanamayarak istifa etti. CHP’liler, İl Başkanı Yaşar Ağyüz’ün delege seçimlerinin demokratik kurallara ve parti hukukuna uygun yapıldığını söylemesine rağmen ilçe başkanının görevden istila etmesi üzerine, “İlçe başkanı herhalde fazla demokrasiye dayanamadı!” şeklinde yorum yaptı.
Çoğunluğun sesine kulak verilmiyor
Mahalle ve köylerdeki delege seçimlerinde çoğunluğun değil, belli kesimlerin isteği doğrultusunda hareket edilmesinden yakınan delegeler, “Biz 100 üyenin bulunduğu mahalleden 70-80 imza toplayıp bizim listemiz bu diyoruz. Ama, il yönetimi ve bazı kişiler, geriye kalan 20-30 kişiyi tercih ediyor. Böyle demokrasi olur mu” diye yakındı.
Bize içe dönük mücadeleyi bırakalım diyor, kendisi içeriden dışarı çıkamıyor
Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz başta olmak üzere, birçok parti yöneticisinin delege seçimlerinde belli kesimlerin değil, halkın istediği kişilerin delege seçilmesi gerektiği konusunda yaptığı telkin ve uyarılara rağmen, seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmadığını söyleyen CHP’liler, “İl Başkanımız, içe dönük mücadeleyi bırakalım, dışa dönük mücadeleye bakalım diyor. Ama kendisi içe dönük mücadeleyi tercih ediyor. Delege tespitleri, binlerinin kendi siyasi geleceğini hazırlama savaşına döndürüldü. CHP’nin bu tür oyunlarla iktidar alternatifi olabilmesi çok zor” dedi.
Kime direneceğimizi şaşırdık
Partililer, Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Şentürk’ün istifasının uygulanan yöntemin demokratikliğinin en iyi göstergesi olduğunu belirtirken, “Parti içinde kime direneceğimizi şaşırdık. Herkes olayı kendine yontmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.