ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kamyoncular köşeye tam sıkıştı!..

Kamyoncular köşeye tam sıkıştı!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.25
Irak’a yük götüren şöförlerden kuru yük taşımacılığına karşılık bazı firmaların büyük paralar talep ettikleri öne sürülüyor. Kaamyoncular ve Otobüsçüler Derneği Başkanı Reslan Tabur, “şöför mecburen 5 yada 9 milyon lirayı verip gidiyor. Kamyon sayısı 15 bine yükseldi.” Diye konuştu.
Gaziantep’te kamyoncular köşeye sıkışmış durumda. Bakliyat ürünleri ihracatı ile uğraşan büyük firmaların Irak’a gönderilecek ürünler karşılığı kamyonculardan talep ettiği para korkunç seviyelere ulaştı. Irak’a ihracat yapan buzı firmaların “para karşılığı yükü” tekellerinde bulundurdukları ileri sürürlüyor.
Kamyon şöförleri Irak’tan getirdikleri 5 veya 10 ton akaryakıtın hatırı için 5 ila 9 milyon lira arasında değişen parayı ödemekten kaçınmıyorlar. Kamyoncular ve Otobüsçüler Derneği Başkanı Reslan Tabur, iki yıl öncce 8 bin 500 olan kamyon sayısının bugün 15 bine çıktığını söyledi. Taşımacılık sektöründe tekelleşme yaşandığına dikkat çeken Tabur, şöförlerin can güvenliğinin bile olmadığını belirtti. Tabur,şöyle devam etti : “Nakliye firmalarının önü kamyon mezarlığına dönmüş durumda. Daha iki yıl önce Gaziantep’te kamyon yoktu. Ancak akaryakıt getirme sevdasına kapılanlar, Irak’a akaryakıt taşımacılığının sona emesinden sonra tankerini kamyona çevirdi. İki ay önce büyük firmalara 2,5 3 milyon lira veren ırak’ a mal alıyordu. Anak şöförlerden şimi 5 miyon lira alınıyor. TIR ile götürmek isteyenler ise 9 milyon lira ödüyorlar. Her şeye zam olurda, yüklere yapılmaz mı? Gerçekten şöför esnafı çok zor durumda. Hiç iş yok, mecburen bu parayı ödüyor”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *