ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kar yağdı, belediyeler tatil oldu

Kar yağdı, belediyeler tatil oldu
YAYINLAMA: 03 Kasım 2021 / 15.13
GÜNCELLEME: 03 Kasım 2021 / 15.13
Belediyelerin kar tatili yüzünden vatandaş büyük sıkıntı yaşadı. Gaziantep 1 günlük kara teslim oldu. Yollarda kalan araçlar, çevredekilerin yardımları ile hareket edebildi.

Gaziantep'in 10 günden bu yana etkisi altına alan yoğun kar yağışı, belediyelerin etkili hizmet vermemesi yüzünden trafiğe allak bullak ederken, kar yağışı süresince elektrik arızalarının asgari düzeyde seyretmesi nedeniyle TEDAŞ takdir topladı. Kar yağışı belediyelerin tatili yapmasını sağladı.

Yollarda bir tane bile belediye ekibi yoktu

Yoğun kar yağışının ardından yolların buzlanması ve temizlenmemesi yüzünden kent merkezinde trafik büyük sıkıntı yaşarken, kenar semtlerde dolmuş ve otobüs seferi yapılmadığından vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yolların yürünmez hale geldiği ana arterlerde, tek bir belediye ekibine rastlanmadı.

Hizmet unutuldu

Kentin kara teslim olmasına tepki gösteren vatandaşlar, daha yoğun kar yağışının yaşandığı büyük kentlerde belediyeler daha iyi hizmet verdiği için Gaziantep kadar sorun yaşanmadığına dikkat çekilirken, “Gaziantep'teki belediyeler son yıllarda hizmet kavramının ne anlama geldiğini unuttu. Bu nedenle kent kara teslim oldu. Yollarda tek bir kar temizlik ekibine rastlayan olmadı. İnsanlar evine hapsolmak zorunda kaldı. Herkes evinin önüne kendi imkanları ile temizlesin belediyelerde kar tatili yapsın” diye konuştu.

Vatandaş bunları unutmaz

Belediyelerin çevre ve temizlik vergisi topladığını hatırlatan vatandaşlar, “Çevre ve temizlik vergimizi yatırıyoruz. Ancak Gaziantep'teki belediyelerinin çevre ve temizlikle hiçbir ilgisi yok. Kar yağınca Maarif Kkavşağında bile araçlar yolun ortasında kalıyor. Ana arterlerde çöp kaplarının yanından geçirmiyor. Böyle belediyecilik mi olur? Vatandaş bundan sonraki seçimde, tıpkı parlamentoda olduğu gibi eskilere ve hizmetten vazgeçenlere gereken dersi verecektir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *