ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Okul kantini için 20 milyar verildi

Okul kantini için 20 milyar verildi
YAYINLAMA: 25 Mayıs 2023 / 15.00
GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2023 / 15.03
Şehitkamil ve Şahinbey ilçeleri de ihale süresi sona eren 11 ilköğretim ve lisenin kantinleri açık artırma ile ihaleye çıkarıldı.

İhale sırasında Gazi İlköğretim Okulu kantini için 20 milyar teklif verilmesi dikkat çekti. İki okulun kantini için müracaat olmadı. Bir yıllık ihalede yüksek rakamlarda teklif verilmesini yanlış olduğu belirtilirken, bazılarının sonradan vazgeçip öğrencileri mağdur ettiğine dikkat çekiliyor.

Kantin ihaleleri yoğun ilgi gördü

Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan ihalenin komisyon başkanlığını İl Milli Eğitim Müdürü Fikret atak yaptı. Her zaman olduğu gibi katil ihaleleri yine iştirakçilerin gözdesiydi. Bazı okulların tatil ihalesini 15-20 civarında iştirakçi katılırken, GAP Görme Engeller İlköğretim Okulu ile Kazıklı İlköğretim okulu kantinleri için başvuran olmadı.

Gazi İlköğretim Okulu ihalesini 16 kişi katıldı

İhaleler arasında en fazla ilgi Gazi İlköğretim Okulu’nun kantinine oldu. İhaleye 16 iştirakti katılırken, yapılan açık artırma kıran kırana geçti. En son 16 milyar verilen ihale uzayınca komisyon, kalan üç iştirakçiden verecekleri en son teklifi yazılı olarak vermesini istedi. Buna göre en yüksek teklifi veren Nurettin Yılmaz, 20 milyar 100 milyon TL ile ihaleyi kazandı. Diğerleri ise 20 milyarın altında teklif verdi. Yılmaz, diğer iştirakçiler arttırınca kendisinin de arttırmak zorunda kaldığını belirterek, zarar etmeyeceğini inandığını söyledi. Yüksek rakam verilen diğer kantin ise İnci Konukoğlu Lisesi kantini oldu. 7 iştirakçinin katıldığı kantin için 13,5 milyar TL verildi.

Kantinler için yüksek teklif veriliyor

Okulların kantin ihaleleri için yüksek teklif verildiğine dikkat çeken Atak, “İştirakçi, ihaleye girmeden önce talip oldu okulu önce görmesi ve ona göre teklif vermesi daha uygun olur. Bazıları okulu tanımadan teklif veriyor. Böyle olunca para kazanamayacağınız anlayan kimi işte iştirakçi, sonradan geri çekiliyor ve öğrenciler mağdur oluyor. Onun için ihaleye girenler önce okulu tanısın sonra gelip makul teklif versin. Sonradan pişman olacağı, zarar edeceği teklif vermesi” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *