ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Okullar yine tatil

Okullar yine tatil
YAYINLAMA: 03 Kasım 2021 / 15.13
GÜNCELLEME: 03 Kasım 2021 / 15.14
Eğitime kar engeli.

Gaziantep'te son 2 günden bu yana devam eden etkili kar yağışı nedeniyle okulların çoğu bir gün tatil edildi. Uçak seferleri iptal edilirken, çoğu köy yolu ile birlikte Araban-Gaziantep arası kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Araçların şehirlerarası trafiğe zincirsiz çıkışlarına polis izin vermedi.

Kar bugün de sürecek

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bugün de devam edeceğini belirtirken, gece en düşük sıcaklık -2 dereceye kadar düştü. Günün en yüksek sıcaklığının ise 3 derece olarak gerçekleşeceği ifade edildi.

Okullar bir gün tatil

Valilik tarafından, kar nedeniyle Gaziantep merkezi ile Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerine bağlı köy okulları 1 gün tatil edildi. Bu arada ilçelerdeki okulların tatil olma durumu ile ilgili yetki kaymakamlara bırakıldı. Buna göre ilçelerde Araban, Yavuzeli, İslahiye ve Nnurdağı'nda merkez ve köylerdeki okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Nizip'teki merkez okullar açık olurken, taşımalı olan Adaklı ve Köseler köylerinde okulların tatil edildiği kaydedildi. Ayrıca Karkamış'ta okulların açık olduğu bildirildi. Kar nedeniyle yöremizde okullar ikinci kez tatil edilirken öğrenciler günü evlerinde geçiriyor.

Yollar tekrar kapandı

Köy Hizmetleri İl Müdürü Eyüp Karahan, 9 ekiple yol açma çalışmalarını aralıksız devam ettiğini belirterek, cumartesi günü akşamına kadar kapalı olan 180 kilo yolunu aştıklarını, ancak dün sabahtan itibaren yağan kar nedeniyle yolların tekrar kapandığını söyledi. Dün öğle saatlerine kadar olumsuz şikayet gelmediğini söyleyen Karahan, dokuz yol açma ekibi ile çalışmalar aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Zincirsiz trafiğe çıkmayın

Yetkililer, sürücüleri uyararak araçları ile zincirsiz olarak trafiğe çıkmamaları uyarısında bulundu. Kar nedeniyle şehirler arası trafikte olumsuz etkilendi. Güvenlik görevlileri, şehirlerarası trafiğe çıkan araçlarda zincir kontrolü yaparak zincirsiz olanları trafiğe sokmadı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *