ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

OSB-GATEM arasına banliyö seferi istendi

OSB-GATEM arasına banliyö seferi istendi
YAYINLAMA: 14 Ekim 2021 / 14.55
GÜNCELLEME: 14 Ekim 2021 / 14.55
Organize Sanayi Bölgesi ile GATEM arasında bir banliyö sistemi kurulması için TCDDY Genel Müdürlüğü’ne teklif götürüldü. Mersin ile OSB arasında kara konteynır açılmasının yanı sıra OSB'deki enerji sorununun çözümü için ilave trafo kurulması ve indirici trafo merkezi talebinde bulunuldu.

OSB Başkanı Akif Ekici, geçtiğimiz günlerde OSB’nin sorunlarına çözüm aramak amacıyla Ankara’da bazı Bakanlarla görüştüklerini, bu görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti. Ekici, OSB’nin öncelikli sorunları arasında yer alan enerji yetersizliğinin çözümü için Enerji Bakanı ile yaptıkları görüşmede, bölgede mevcut olan hatları OSB tarafından almak istediklerini, ayrıca mevcut trafoya ilaveten 100 mgw’lık bir trafo kurulması talebinde bulunduklarını açıkladı.

Ekici, “Mevcut trafo yeterli değil, bu nedenle sık sık elektrik kesintisi, voltaj düşüklüğü oluyor, bu da üretimi olumsuz etkiliyor. Bunların olmaması için, ek bir trafoya ihtiyaç var. Bu talebimize Bakanlık sıcak baktı ve ilave bir trafo yapılması için gerekli talimatı- verdi. Yine 4. Bölge’de 380 bin olan voltajı 34 bine indirmek için indirici trafo merkezi kurulmasını istedik” şeklinde konuştu.

DDY Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek öncelikli olarak halen faaliyete girmeyen konteynerin hizmete girmesini de talep ettiklerini kaydeden Ekici, “Mersin’den Gaziantep’e hammadde Gaziantep’ten Mersin’e mamul madde taşınması amacıyla kurulan konteynerler hazır ama hizmete girmedi. Bu sorunun çözümlenmesini talep ettik. Zaten gecikmesinin nedeni prosedürdeki bir takım eksiklerden kaynaklanıyor. Bunun giderilmesini istedik. Eğer bu yapılırsa, ucuz taşımacılık olacak bu da maliyetlere olumlu yansıyacak. Bu arada hızlı ve sağlıklı bir ulaşım olacak. Yetkililer bu talebimize olumlu baktı ve gerekeni yapacaklarını vaat etti” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *