ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sosyal adaletsizlik sosyal devlet ilkesiyle aşılabilir

Sosyal adaletsizlik sosyal devlet ilkesiyle aşılabilir
YAYINLAMA: 17 Eylül 2023 / 18.44
GÜNCELLEME: 17 Eylül 2023 / 18.44
Tabipler Odası Başkanı Mustafa Özgün, ülkemizde yaşanan gelir dengesizliği ve sosyal adaletsizliği, eğitim ve sağlık başta olmak üzere sosyal devlet ilkesinin yaygınlaştırılması ve barışçıl bir toplumsal hayatın geliştirilmesiyle aşılabileceğini söyledi.

Basit bir güvenlik sorunu değil sağlık alanının ihmal edilişiydi

Devlet Hastanesi acil polikliniğinde görev yapan bir sağlık çalışanının güvenlik görevlilerinin bulunduğu bir ortamda bir şehir eşkıyası tarafından öldürülmesini kınadıklarını belirten Özgün, “Son dönemde giderek sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar artmıştır. Bu saldırıları basit bir güvenlik sorunu olarak algılamıyor, son 20 yılda kamusal sağlık hizmetine yeterli kaynak ayrılmamasından doğan aksaklıkların, sağlık çalışanlarına yönelik bir yansıması olarak değerlendiriyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar sağlıkta yaşanan sorunların nedeni olarak sağlık çalışanlarını hedef gösteren ifadeler kullanan medya ve siyasi iktidar temsilcilerini özeleştiriye davet ediyoruz” dedi.

Sağlıkçılar sağlıksız ortamda çalışıyor

Özgün, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarından memnun olmadığını ifade ederken, “Sağlık çalışanlarının halen görev yapmaya çalıştıkları ortamdan mutlu olmadıklarını, yaşanan bu sağlıksız sağlık ortamının sorumlusu değil, hastalar gibi mağduru olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Sağlık hizmeti sunulan birimlerde böyle saldırıların bir daha yaşanmaması için gereken güvenlik tedbirlerinin alınmasını idari makamlardan talep ediyoruz.

Halen mevzuat eksikliklerinden dolayı güvenlik aksamaları yaşanan sağlık birimlerinin güvenliğinin ilgili mevzuat yenileninceye kadar geçecek sürede emniyet güçlerine etkili, caydırıcı ve sürekli biçimde sağlanmasını ivedilikle istemekteyiz. İlimizdeki hastanelere günlük en az 15 bin kişinin başvurduğu düşünüldüğünde, güvenlik gereksiniminin ne kadar aciliyet ve önem arz ettiği açıktır” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *