ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Susuz köy kalmayacak

Susuz köy kalmayacak
YAYINLAMA: 20 Kasım 2023 / 15.02
GÜNCELLEME: 20 Kasım 2023 / 15.20

Köy Hizmetleri İl Müdürü Eyüp Karahan hedeflerinin bu yıl susuz köy bırakmamak olduğunu söyledi.

17 köyün içme suyu şebekesi ihale edildi

Karahan, 3’ü susuz 14’ü de suyu yetersiz olmak üzere 17 köyün içme suyu şebekesinin ihale edildiğini, hedeflerinin Gaziantep’in 9 ilçesine bağlı 620 köy ve mezranın su sorununu çözmek olduğunu, bu kapsamda yaptıkları çalışmaların sonuna yaklaşıldığını belirtti.

1.9 Trilyon ödenek sağlandı

Bu yıl köylerin su sorununu çözmeye kararlı olduklarını, bu kapsamda hazırladıkları proje için Özel İdare Müdürlüğü tarafından yaklaşık 1 trilyon 927 milyar lira ek ödenek sağlandığını ifade eden Karahan, “3’ü susuz 14’ü de yetersiz içme suyuna sahip toplam 17 köyün içme suyu şebekesini ihale ettik. İhalesi yapılan köylerin içme suyu şebekesi inşaatına birkaç gün içerisinde başlanacak. İhale kapsamında bazı köylerin pompaj istasyonları ile su depoları da yenilenecek” dedi.

Hedef susuz köy kalmaması

Nurdağı ilçesine bağlı Karakesek, Sülüklü ve Karalıer köylerinin içme suyu şebekesinin bu yıl sonuna kadar inşaat çalışmasının tamamlanıp içme suyu verileceğini anlatan Karahan, “Yaptığımız çalışmalar hızla devam ediyor. Hedefimiz bu yıl susuz köy ve mezra bırakmamak. Suyu yetersiz olan yerleşim birimlerimizin suyunu yeterli hale getirmek hedefindeyiz. Bundan dolayı bu yıl yoğun bir çalışma programı uygulayacağız” diye konuştu.

Yaşamın can damarı su

Yaşamın en önemli can damarının su olduğunu, susuz bir hayatın düşünülemeyeceğini vurgulayan Karahan, “Böyle bir çağda hâlâ susuz köylerin olması kabul edilebilir gibi değil. Ancak ülke kaynaklarının bir çırpıda bütün sorunları çözmeye yetmediği gerçeğini göz ardı edemeyiz. Gecikmiş de olsak bu köylerin suya kavuşmaları sevindirici bir olay” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *