ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye’nin AB’ye hazırlanması önemli

Türkiye’nin AB’ye hazırlanması önemli
YAYINLAMA: 05 Temmuz 2021 / 13.49
GÜNCELLEME: 05 Temmuz 2021 / 13.50
Avrupa Birliği tarafından desteklenen “İş Geliştirme Merkezleri Projesi” kapsamında kurulan, Gaziantep İş Geliştirme Merkezi açıldı.

Merkezin açılışına katılan Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği 1. Sekreteri Oskar Benedikt Türkiye’yi önemsediklerini belirterek, Türkiye’nin AB’ye hazırlanmasının tarih almasından çok daha önemli olduğuna dikkat çekti. Benedikt, amaçlarının Türkiye’yi AB’ye hazırlamak olduğunu belirterek, bu anlamda hazırlanan AB uyum yasalarında Türkiye’ye danışmanlık hizmeti verdiklerine dikkat çekti.

Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği 1. Sekreteri Oskar Benedikt, KOBİ’lerin, toplumun ve ekonominin bel kemiğini oluşturduğunu belirterek, KOBİ’lerin esnek yapıları nedeniyle kriz zamanında bile duruma adapte olabildiklerini söyledi. Benedikt, “Burada çalışan takım, seminer ve konuşma yapmak değil, firmalarla birebir çalışarak onları daha iyi duruma getirecektir. AB bu projeyi firmalar için kredi programıyla destekleyecek. Gaziantep ve çevresindeki illerde merkezler yaratılarak bunlar Gaziantep’teki merkeze bağlı çalışıp bulundukları şehirlerdeki firmalara destek verecekler. Ziraat sektörü için de desteğimiz var.

Tüm bu projeler AB’nin Türkiye’yi, entegrasyona daha hızlı ulaştırma konusundaki isteğini göstermekte. Bu çalışmalar AB’den tarih almadan daha önemlidir. Bizim işimiz Türkiye’yi AB’ye hazırlamak ve Türkiye’yi mümkün olduğu kadar AB’ye yakınlaştırmaktır. Son üç yıldan bu yana Türkiye, AB konusunda önemli ilerleme kaydetti. Bu çalışmalar AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin, yoğunlaştığının bir göstergesidir. Projeler bizim Türkiye’de yapılanları daha iyi anlamamıza ve Türkiye’nin AB’yi daha iyi anlamasına yardımcı olacaktır. Çeşitli kurumların bu projeye destek olmasını rica ediyoruz.”

AB Türkiye İş Geliştirme Merkezi Proje Koordinatörü Michael Dorsman da böyle bir projenin amacının, iş merkezlerinin KOBİ’lere bilgi ve danışmanlık hizmeti vermek olduğunu belirterek, özellikle yeni girişimciler ve yeni oluşan şirketlerle birlikte çalışacaklarını ifade etti. Bu projenin sonunda 5 bağımsız yerel iş merkezleri kurulacak. Bunlar bölgedeki KOBİ’ler tarafından sahiplenilecektir. İş merkezleri tecrübe kazandıkça bölgenin ihtiyacını anladıkça yerel işler için uzman kişilerle hizmet verecek” dedi. Dorsman, iş merkezlerinin aynı zamanda yerel ihtiyaçlarının karşılanması için projeler geliştireceğini belirterek, şu anda Aralık ayına kadar dolu bir programları bulunduğunu kaydetti.

Gaziantep İş Geliştirme Merkezi AB Direktörü ve Soren Hjorth da bugünü sabırsızlıkla beklediklerini ifade ederek, amaçlarının bölgedeki KOBİ’leri desteklemek olduğunu vurguladı. Merkezin açılması için GTO’nun desteği ile birçok engeli aştıklarını, GSO’dan da ilgi gördüklerini söyleyen Hjorth, “Projenin zamanlaması çok iyi. Şu sıra AB ile Türkiye arasındaki üyelik görüşmeleri devam ediyor. Gaziantep’teki tüm firmalar değişikliklerin farkında. Firmalar çok istekli” dedi.

KOBİ’lere tüm danışmanlık hizmetini vereceklerini söyleyen Gaziantep İş Geliştirme Merkezi Direktörü Hülya Tetik ise, İş Geliştirme Merkezleri’nde KOBİ’lere genel iş yönetimi üzerine danışmanlık ve eğitim hizmetleri yanında sektör ya da teknolojik uzmanlığı gerektiren bilgi ve danışmanlık desteği verileceğini açıkladı. Tetik, başlıca hizmet konularını ise şöyle açıkladı; "Dış pazarlara açılma, yönetim ve danışmanlık, iş geliştirme, ürün geliştirme, yeni iş kurma pazarlama, satış ve finansal yönetim, teknik danışmanlık (çevre kalite, yeni üretim teknolojileri) ve' bilgi teknolojiler" dedi. Tetik, özellikle KOBİ’ler için merkezin çok olumlu katkılarının olacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *