Her yerde aynı menü
Sınırlı sayıda ve hep aynı menülerin sunuldu akşam yemeklerinde faturaların son derece kabarık gelmesinden şikayet edilirken, “Büyük kentlerde bu akşam yemeğine gittiğiniz restoranlardan birinci kalite hizmet alıp, makul bir para ödersiniz. Oysa Gaziantep’te bunun tam tersi bir uygulama var. Verilen üçüncü sınıf hizmete karşılık fahiş fiyat talep ediliyor. Zaten nereye gitseniz hiç değişmeyen, zenginleştirilmesine gerek görülmeyen bir menü var. Garsonların hizmet kalitesi yetersiz” denildi.
İşinize geliyorsa mantığı
İnsanların hemen her şeyde olduğu gibi bu konuda da karnından konuştuğuna ve tepkisini göstermek yerine dedikodu yapıldığına dikkat çeken restoran müşterileri, “Müşteri önüne ne getirirse kabul etmek zorunda değil. Bazen utanma belâsına, bazen keyifler Çakır olduğu için restoranların yaptığı yanına kar kalıyor ve herkes yutturdukları için aynı yanlışlara direniyorlar. Artık öyle alışılmış ki, bir şeye itiraz ettiğinizde burada öyle efendim delinerek, işine geliyorsa mesajı veriyorlar. Oysa müşteri bir işletmenin velinimetedir” diye konuştu.
Belediyeler neden denetlenmiyor?
Bu restoranlara ruhsat veren belediyelerin kalite ve fiyat konusunda sürekli denetim yapması istenirken, “3-4 kişi yemeğe giderseniz, öyle fazla bir şey yiyip içmeseniz 60 milyonluk faturayı razı olacaksınız. Bir dostunuzun veya dışardan gelen misafirimize acaba nereye götürsem diye kötünün en iyisini seçmek durumunda kalıp, ardından da hiç hak edilmeyen bir fatura ödemek insanlar ne gidiyor. Bu restoranlar kendini geliştirmeli, hizmetini zenginleştirmeli ve Vatandaşı kazık ama mantığından vazgeçmelidir. Belediyeler buralardaki hizmet kalitesinin de diğer kentlerdeki gibi olması yolunda gerekli uyarı ve denetimlerini sürdürmelidir” denildi.