ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vekillerimiz savaşa karşı çıkıyor ama...

Vekillerimiz savaşa karşı çıkıyor ama...
YAYINLAMA: 24 Ekim 2021 / 16.55
GÜNCELLEME: 24 Ekim 2021 / 16.55
Olası Irak Savaşı'nda ABD ve İngiltere başta olmak üzere ülkelerin askerlerinin Liman ve üstlerimizi kullanabilmesi için ilk adım atılmış oldu. Türkiye Büyük millet Meclisi'ndeki kapalı oturuma 510 milletvekili katıldı ve 308’i kabul, 193’ü ise ret oy kullanırken, 9 milletvekili de çekimser kaldı.

Karar sıkıntı yaratır

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden çıkan karar ile ilgili olarak Sabah’ın sorularını yanıtlayan Gaziantep Milletvekillerinden AKP'li Nurettin Aktaş, ülke menfaatine uygun şekilde oy kullanıldığını açıkladı. Aktaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oturum gizli yapıldığı için tutanakların 10 yıl sonra açıklanabileceği vurguladı. Aktaş, “Savaşa başından beri karşıyım. Sorunun barışçıl yoldan çözümlenmesini istiyorum. Savaşla birlikte ABD, Ortadoğu'daki tüm kaynaklara el koyacak. Bölgede kan olacak, topraklar işgal edilecek. Büyük bir insanlık faciası yaşanacak” dedi.

Ben savaşa karşıyım

Ortada henüz BM kararı olmadan, tüm dünya savaşa karşı iken, Türkiye'nin böyle bir ortamda üzerinde düşeni yapmadığını belirten Aktaş, parlamentodan çıkan karar uygun olmadı. Ben savaşa karşıyım, bunu daha önce defalarca açıkladım. Hele hele komşumuz olan müslüman bir ülkeye karşı sebepsiz yere o cephede yer almak doğru değil. Savaşın girişi kolay, fakat çıkışı çok zor olacak. Kabulü yönünde çıkan karar bizim prensiplerimize, ilkelerimize, amaçlarımıza ters. Ben bunları daha önce de belirttim. Şimdi de sözlerimin arkasındayım. Savaşa karşıyım” dedi. Aktaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup kararı alınmadan herkesin özgür şekilde oy kullanmadığını, ancak çıkan kararın büyük bir sorumluluk gerektirdiğini açıkladı.

AKP seçim meydanlarında söylediklerinin tam tersini yaptı

CHP Milletvekili Mustafa Yılmaz, AKP’nin yanlış bir uygulama içerisine girdiğini, seçim meydanlarında söyledikleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kullandığı oyun uyuşmadığını belirtti. Oturumda ret oyu kullandıklarını kaydeden Yılmaz, seçim sırasında müslümanlığı da kullanarak oy aldılar, ama bugünkü tutumları müslüman bir ülkenin işgal edilmesine, saldırılmasına göz yummak, hatta savaşın yanında yer almaktır. Fakat burada şunu da vurgulamak gerek, tüm partiler iktidara geldiğinde seçim meydanlarında söylediklerinin tersini yapıyor. Bu geçmişte bizim de başımıza geldi. O nedenle AKP'yi bu konuda fazla kınamıyorum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *