ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yeni adliye sarayı için Bakanlık nezdinde girişimde bulunuldu

Yeni adliye sarayı için Bakanlık nezdinde girişimde bulunuldu
YAYINLAMA: 15 Temmuz 2024 / 12.31
GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2024 / 12.31

Baro Başkanı Aziz Canatar, yapımı planlanan yeni adliye binasının yerinin değiştirilmesi için Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Canatar, yeni adliye binasının E Tipi Cezaevi'nin bulunduğu bölgede yapılmasının planlandığını, ancak bu yerin, adliye için uygun olmadığını belirtti.

Yapımı planlanan yeni adliye binası ile ilgili projelendirme çalışmalarının devam ettiğini ve ihale aşamasına gelindiğini ifade eden Canatar, adliye sarayı denildiğinde hukukun uygulandığı, adaletin gerçekleştirildiği yerin akla geldiğini vurguladı.

Adliye sarayı olarak seçilecek yerde trafik sorununun yaşanmaması, herkesin kolayca ulaşabileceği bir yerde düşünülmesi gerektiğini ifade eden Canatar, "Türkiye'de adliye binalarının tümü merkezi yerlerdedir. Kolay ulaşımın sağlanamayacağı adliye binasının yerinin değiştirilmesi için Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk" diye konuştu. Yeni adliye binasının mevcut konumunun dört tarafında tecrit edilmiş bir vaziyette olduğunu savunan Canatar, şöyle konuştu: "Adliye binaları sosyal işlevi olan komplekslerdir. Bu nedenle ulaşım, zaman, dinlenme, beslenme, kırtasiye işlemleri, avukatlık büroları gibi yönleri de düşünülmelidir. Ancak adliye binası için düşünülen yer, tüm bu gereksinimlere cevap vermekten uzak niteliktedir.

Ancak kent merkezi ile adliye binası arasında bağlantı noktası konumundaki karayolunun en işlek ve şehirlerarası bir yol olması nedeniyle adliye binasına geçiş güvenli olmayacaktır. Gaziantep Barosu olarak bu plan ve projenin acele verilen bir kararın eseri olduğunu düşünüyoruz." Canatar, adliye binasının yapımı için farklı alanlar önerdiklerini, yapımı planlanan yerin değiştirilmesi için Gaziantep Barosu olarak Adalet Bakanlığı nezdinde yapılan girişimlerine, sivil toplum örgütleri ve diğer kurumların destek vermesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *