ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Yerel yönetim yasası çıktı da benim haberim mi yok diye endişe ediyordum”

“Yerel yönetim yasası çıktı da benim haberim mi yok diye endişe ediyordum”
YAYINLAMA: 04 Kasım 2021 / 14.21
GÜNCELLEME: 04 Kasım 2021 / 14.21
Kamil Ayan Sabah’a teşekkür etti.

Belediye pasajı esnafının yerel yönetimler yasası çıkaran Celal Doğan’a teşekkür ederiz şeklinde bez afişine belediye meclis üyelerinden de tepki geldi.

Niye benim haberim olmadı diye şaşırdım

Şehitkamil belediye meclis Üyesi Kamil Ayan dört yıldan bu yana belediye meclis üyesi olduğunu, ancak yerel yönetimler yasasının çıktığından haberi olması gerekenlerden biri olduğunu belirterek, “Yazıyı okuduğumda kendi kendime sorguladım. Benim niye haberim olmamış. Sonra araştırdım ki yasa halen çıkmamış. Şimdi haberi sabahta okuyunca gazete çalışanlarına teşekkür ettim, halkı bu konuda aydınlattıkları için. Çünkü vatandaş yanlış bilgileniyordu” diye konuştu.

Kendi kendimi sorguladım

Dört yıldan bu yana belediye meclis üyesi olduğunu ve yasasının çıkmasını dört gözle beklediğini hatırlatan Ayan, “Yasa çıkmayınca ben ümidimi yitirmiştim, yasa çıkmaz diyordum. Fakat söz konusu afişteki yazıyı okuduğunda kendi kendimi sorguladım. Benim neden haberim olmamış diye. Sonra Sabahta haberi okuyunca sevindim, çünkü böyle asılsız bir yazıyla halk yanlış bilgilendiriliyordu. Haberin çıkması çok yerinde olmuş. Teşekkür ediyorum. Böyle olmayan şeyleri olmuş gibi göstermek ya da hiç ilgisi olmayan insanlara mal etmek doğru değil. Bu tür olumsuz davranışları ülkemizde gördükçe siyasetin ne kadar yozlaştığını anlamak mümkün. Böyle hareketlerin tok mu hiç faydası yok aksine zararı var dedi.

Ben olsaydım hemen müdahale ederdim

Ayan sözlerine şöyle devam etti: “Şahsen, hakkında böyle abartılı ve doğru olmayan bir yazı yazılsaydı, haber yapılmış olsa bile hemen ilgilisini arar düzeltmesini söylerdim. Çünkü böyle şeyler doğru değil. Toplumu yanıltmak veya yanlış bilgi vermek hoş olmuyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *