ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yeşil zeytin, sezonu 2 milyon liradan açtı

Yeşil zeytin, sezonu 2 milyon liradan açtı
YAYINLAMA: 23 Nisan 2024 / 14.37
GÜNCELLEME: 23 Nisan 2024 / 14.37

Geçen yıl 1 milyon 500 bin liradan piyasaya giren yeşil zeytin, bu yıl 2 milyon liradan sezonu açtı

Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl 2 haftalık gecikmeyle piyasaya girdiği bildirilen yeşil zeytin sezonu 2 milyon liradan açtı. Zeytin sezonunun geçen yıl 1 milyon 500 bin liradan açıldığını, zeytinin bu yıl piyasaya geç girmesine rağmen beklentilerinin üzerinde bir fiyatla sezonu açtığını belirten Vakkas İnceşeritli, “Yeşil zeytin bu yıl önceki yıllara oranla piyasaya geç girdi. Bugün için 2 milyon liradan satışa sunduk. Ancak diğer sebze ve meyvelerle kıyaslarsanız oldukça pahalı” diye konuştu.

Zeytin ilk gününde en çok satılan ürün oldu

Yeşil zeytinin ilk günkü satışlarının kendisini memnun ettiğini belirten İnceşeritli, “Yeşil zeytini biz satıcılar olarak biraz pahalı bulsak da vatandaşın ilk günkü ilgisi oldukça iyiydi. Sabah saatlerinde gelen yeşil zeytinden öğleye kadar 40-50 kilo sattım ki bu mevsimde çok iyi. Çünkü bu ayda zeytin ne kadar güzel olursa olsun yeteri kadar olgunlaşıp yağlanmamıştır” dedi.

Yağmur yere düşmeden zeytin tadını bulmaz

Basmalık zeytinin bir ay sonra alınacağını, ancak çiftçilerden aldığı duyumlara göre bu yıl zeytinin az olduğunu söyleyen İnceşeritli, “Geçen yıl fıstık coştu. Çocukluğumdan beri fıstığın en bereketli yılı geçen sene oldu. Bir yıl fıstığın, diğer yılda zeytinin bol olacağı söylenir. Fıstığın bu yıl olmadığını düşünürseniz, zeytinin bol olması gerekirdi. Ancak gerek çiftçinin yakınması, gerekse de zeytinin piyasaya geç girmesi zeytinin de az olacağını gösteriyor. Genelde basmalık zeytin alacak olanlar yağmurun yere düşmesini bekler. Fakat bu yıl zeytinin az olduğunu düşünürseniz çokta o vaktin beklenmeyeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *