ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Oyların nasıl kullanılacağı belirlendi

Oyların nasıl kullanılacağı belirlendi
YAYINLAMA: 29 Mayıs 2023 / 18.32
GÜNCELLEME: 29 Mayıs 2023 / 18.33
25 Mart’ta yapılacak mahalli seçimlerde vatandaşların nasıl oy kullanacakları hususunda Yüksek Seçim Kurulu tarafından bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada il genel meclisi için turuncu bandrollü, belediye başkan ve meclis üyeleri için sarı bandrollü zarf, muhtar ve üyelerinin seçimi için de mavi bandrollü zarf kullanılacağı bildirildi.

İl merkezlerinde ve belediye seçimlerinin yapıldığı ilçe ve kasabalarda vatandaş üç ayrı sandıkta oyunu kullanacak. Köylerde ise sadece il genel meclisi üyeleri ile muhtar ve ihtiyar heyetleri için oy kullanılacak. Oy kullanma sırası da şöyle: “Önce il genel meclisi üyeleri için oy kullanılacak, sonra belediye için oy kullanılacak, en son olarak da muhtar ve ihtiyar heyetleri için oy kullanılacak. Seçmenler her oy kullanışta ayrı yere girecek. Bunun için şehir merkezlerinde üç oy kullanma yeri, köylerde ise iki oy verme yeri hazırlanacak.

Seçmen kartlarını alamayanlar kimliklerini belirleyecek, nüfus cüzdanı, ehliyet ve sigorta kartlarıyla oylarını kullanabilecekler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *