Aksu: Asayiş yönünden iyi bir yıldı...
Arpacıoğlu: Emlak Vergisi belediyeye devredildi, ulaşım yönünden minibüs seferlerine izin verildi
SHP İl başkanı: Rüşvet, kredi yolsuzlukları ortaya çıktı…
DYP İl başkanı: Fıstık ve pamuk üreticileri kötü duruma düştü...
Baro başkanı: Gaziantep’te güçsüzler yurdu olayı üzücü oldu...
Gaziantep Valisi, parti il başkanları, Baro Başkanı, 1985 yılını değerlendirdiler, 1986 yılı için umutlarını dile getirdiler:
Vali Abdülkadir Aksu: " Yatırım ve asayiş yönünden başarılı bir yıl oldu. Cezaevi, Güçsüzler Yurdu vb. gibi olaylar çok önemli değil. Durgun su değil ki olduğu yerle dursun. Adi olaylar dışında, asayiş yönünden iyi bir yıldı. Milli eğitim, köy hizmetleri yüzde 95 oranında, elektrik hizmetleri yüzde 85 oranında gerçekleşti. Alt yapı yatırımları, Hancağız barajının temelinin atılması bakımından iyi bir yıldı. 1986 yatırımlar için hamle yılı olacak. İçme suyu ve sulama suyuna ağırlık verilecek, hükümet konağının 1986'da programa alınmasına uğraşacağız.
Belediye Başkanı Ömer Arpacıoğlu: OECD toplantısının bu yıl Gaziantep'te yapılması, emlak vergisinin belediyeler tarafından alınmaya başlaması önemli olaylar Belediye ulaşım yönünden yeni bir yöntem uyguladı, minibüs seferlerine izin verildi. Gaziantep'in Kurtuluş günü bir hafta süre kutlandı. Gecekondu önleme bölgesi Göllüce kooperatiflere açıldı. Kan merkezi yanında Şehit Şahin Bey köprüsü yapıldı, bu bölgenin alt yapısı tamamlandı. Ayrıca Gaziantep'te sıkıyönetim kaldırıldı. Yeni yıla girmeden isçilere maaş ve ikramiyelerini verdim. Bir de belediye bütçesi 1986 için 10 milyar lira olarak tespit ettik. Bu da önemli bir olaydı.
SHP İl Başkanı Bahaeddin Bozgeyik: Partimiz açısından iyi bir yıl oldu. 2 partinin birleşmesi ile iktidara çok yaklaşıldı. Ancak, Gaziantep'te rüşvet, kredi yolsuzlukları ortaya çıktı, olumsuz olaylar yaşandı. Halk benden devamlı iş istedi. Beni en huzursuz eden bu olaydı. İşsizlik ve enflasyon, bırakın durmayı, devamlı ilerledi. Böylece dar gelirlinin ekonomik yaşamı çok güçleşti. 1986 da bu üzücü olayların önlenmesi, yasakların kalkmasını diliyorum.
DYP İl Başkanı Şevket Olcay: 1985’te 2 önemli konu vardı. Tarım ürünleri, fıstık ve pamuk üreticisi çok kötü, durumlara düştü, fiyatlar düşük belirlendiği için. Gaziantep'te ikinci önemli koru, işsizi çok, çalışanı sıkıntılı bir yıl geçirdi. Resmi dairelerin açtığı sınavlara müracaat çok oldu, iktidar geniş halk kitlesine. “ortadirek” dediklerine vaat ettiklerini veremedi. Fedakarlık gereklidir, ancak bunun kaymağını yiyenler enflasyon zenginleri vardı. Onları politika ile desteklememek gereklidir 1986'da yanlış politikaların düzeleceğine dair umut verici göstergeler yok.
Baro Başkanı Kemal Gürsel: Yasal düzenleme bakımından demokrasiye geçiş süreci olumlu gözlendi, bu sevindirici 12 Eylül'den sonra tesis edilen huzur ortamı, Gaziantep'te sıkıyönetimin kaldırılması, hukukun üstünlüğünün sağlanması sevindirici oldu. Bulgaristan'daki soydaşlarımıza reva görülen mezalim baromuzu bu konuda çok duyarlı hale getirdi. İnsan Hakları Bildirgesine uymayan bu davranış. 1985’te had safhasına vardı. Gaziantep'te Güçsüzler yurdu olayı gibi acı bir olayın yaşanması üzücü oldu. 1986'da halktan ümitliyim.
Refah Partisi Gaziantep İl Başkanı Mustafa Saraçgil:1985 yılında şehrimizde devlet yatırımları bakımından şanssızlığın sürdüğünü söyledi. Saraçgil yeni yıl nedeniyle gazetemize yaptığı açıklamada doğu illerimizde yıl boyunca meydana gelen olayların üzücü olduğunu, enflasyonun tırmanarak zamların halkın belini büktüğünü ifade etti. Mustafa Saraçgil “1986 yılının ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını diler. Tüm hemşerilerimizin yeni yılını kutlar esenlikler dilerim” dedi.
ANAP ve DSP il başkanlarını ısrarla aramalarımıza rağmen görüşme fırsatı bulamadık.