Eğitim konusunda Gaziantep’in fotoğrafını çekmeye devam eden DEVA Partisi Eğitim Politikaları Başkanlığı, öğrencilerin eğitimde yaşadığı sorunları tespit etmek amacıyla ev ziyaretlerini sürdürüyor. Ziyaretlerde, dile getirilen sorunlar not alınıp, bir rapor halinde genel merkeze gönderilecek.
DEVA Partisi Gaziantep Eğitim Politikaları Başkanı Av. Kemal Akaltun, “Bu iktidar döneminde plansızlık bir plan haline geldi. Okulların eksikleri kapalı olduğu dönemde giderilebilecekken maalesef plansız bir şekilde yeni eğitim-öğretime başlanıldı. Okullar da maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmuyor. Örneğin; 60 kişilik bir sınıfta maske, mesafe ve hijyen nasıl sağlanacak? Bunların yanı sıra görevli eksikliği yaşanıyor. Okullar kapanması gereken son kurumlar olduğundan yüz yüze eğitim devam etmesi için alınması gereken tüm tedbirlerin vakit kaybedilmeksizin alınması lazım” dedi.
AR-GE ekibimiz 90 ve 360 günlük eylem planlarını tamamladı
Gelir düzeyinin eğitimi etkilediğini vurgulayan Akaltun, “Şu anda ücretsiz dağıtılan kitaplar tek başına yeterli değil. Dolayısıyla ek kitap istiyorlar, istenilen kaynak kitapların maliyeti 450 ile bin 500 lira arasında değişiyor. Bunu asgari ücretle çalışan bir velinin alması mümkün değil. Eğitim konusundaki çalışmalarımız sadece söylemden ibaret değil, AR-GE ekibimiz 90 ve 360 günlük eylem planlarını tamamladı ve sunduğumuz birçok eğitim modelini de tartışmaya açıyoruz. Tepeden inme ya da yaptık oldu gibi politikalar uygulamıyoruz. Tüm eğitim bileşenlerini dinliyor, not alıyor, çözüm önerilerimizi sunuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Akaltun, “Daha önce Servisçiler Odası, Kantinciler Odası, sendikaları ve kentte bulunan eğitim bileşenlerini ziyaret ettik. Şu anda ise gerçekleştirdiğimiz ev ziyaretlerinde velilerimizi bire bir dinliyor, sorunları not alıyor ve partimizin çözüm önerilerini sunuyor” açıklama yaptı.
Velilerin, ötekileştirildiğini, eğitimin yeterli verilmediğini ve eğitimdeki fırsat eşitsizliğin giderek arttığını düşündüğünü açıklayan Akaltun, “Kentimizde eğitim öğretim açılmasıyla birlikte tadilata giren okullar oldu ve bunların çoğu ise kırsal kesimlerde bulunan okullar. Öğretmen ve mevcut sınıfların sayısının yetersizliği ve fiziki ortamların eğitime uygun olmaması gibi sorunlar varken, okulların tadilata başlaması var olan sorunları daha da artırdı. Geçen yıl pandemi döneminde kent genelinde 200 bine yakın öğrenci uzaktan eğitime bağlanamadı. DEVA Partisi iktidarın eğitimde yaşanan sorunlar ve sıkıntılar yaşanmayacak. Eğitimdeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için çözüm önerilerimiz var” diye açıklamada bulundu. Hüseyin Karataş