ANASAYFA arrow right Eğitim

Eğitim olmazsa olmazımız

Eğitim olmazsa olmazımız
YAYINLAMA: 23 Şubat 2021 / 18.33
GÜNCELLEME: 23 Şubat 2021 / 18.33
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından çevrim içi olarak İstanbul İnovasyon Günleri kapsamında düzenlenen “Bölgesel Diyalog, Avrupa ve Orta Asya’da Kentsel Dönüşüm ve Yorumları” konulu oturuma katıldı.

Başkan Şahin, gerçekleşen göç olaylarının toplumsal açıdan sorun oluşturmaması için, “Eğitim olmazsa olmazımız” dedi.

TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, UNDP’nin kentsel dönüşüm çevresinde gelişen modelleri görünür kılmak, kentsel alanlarda karşılaşılan zorlukların bağımsız ve karmaşık yapısına yönelik finansman modellerini, yeni kabiliyetleri ve partnerlik ilişkilerini tartışmak amacıyla düzenlediği “Bölgesel Diyalog, Avrupa ve Orta Asya’da Kentsel Dönüşüm ve Yorumları” konulu oturumda konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmasında yaşanan göçleri hızlı bir şekilde sisteme entegre edebilmek için eğitim konusuna dikkati çeken Şahin, “Eğer entegrasyonu sağlayamazsanız ve bu çocukları sistemin içine alamazsanız birçok sorunun alt yapısının oluşmasına ön ayak olursunuz. O nedenle eğitim olmazsa olmazımız” diye konuştu.

Moderatörlüğünü Avrupa Birliği (AB) yorumcusu Shada Islam’ın üstlendiği “Bölgesel Diyalog, Avrupa ve Orta Asya; Kentsel Dönüşüm-Dönüşümler ve Yorumları” başlıklı oturumda Başkan Şahin’in yanı sıra Moldova Başbakanı Aureliu Ciocoi, UNDP Direktörü Achim Steiner, UNDP Başkan Yardımcısı ve UNDP Bölge Bürosu Direktörü Mirjana Spoljaric Egger ve Climate KIC CEO’su Kirsten Dunlop da bulundu.

Toplantıda Gaziantep’in pandemi koşullarındaki yönetimi başta olmak üzere Suriyeli sığınmacılara ilişkin gerçekleştirilen çalışmaları anlatan Başkan Şahin, göç ve bulaşıcı hastalık gibi durumların birer sonuç olduğunu dile getirerek, sorunların hızlı çözüme kavuşması adına koruyucu ve önleyici tedbirlerin önemine dikkati çekti.  Gaziantep’teki Suriyeli sığınmacılara yönelik çalışmaları anımsatan Şahin konuşmasında eğitim, sağlık, altyapı ve sosyal çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Sığınmacılarla ilgili en önemli başlıklardan birinin eğitim olduğuna dikkati çeken Şahin; “Eğer entegrasyonu sağlayamazsanız ve bu çocukları sistemin içine alamazsanız birçok sorunun alt yapısını oluşturursunuz. O nedenle ‘eğitim olmazsa olmazımız’ dedik ve birlikte okutma modeli geliştirdik” dedi.

İkinci önemli başlığı ise Gaziantep’in dirençli, güvenli ve sağlıklı bir şehir olması olarak aktaran Şahin, “Her bireyin sağlığını korumaktan sorumluyuz. Sağlıkta en önemli şey; sağlık altyapısıyla birlikte ulaşılabilirlik. Pandemi sürecinde gördük ki bütün dünyada en büyük sorun sağlıkta ulaşılabilirlik. Biz doğan her çocuğun sigortalı doğduğu ve 18 yaşına kadar her türlü sağlık hizmetinden istifade ettiği bir dönüşümü zaten başarmıştık. Mülteci çocuklarımızı da sisteme dahil ettik. Bugün hamdolsun mültecilerde pandemi sürecini en iyi yöneten ülkelerden olduk ve rakamlara baktığımız zaman koronavirüse yakalanma oranı 7’de 1’e düşen bir sonuçla birlikte yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Şahin, akıllı tarım, akıllı şehir, akıllı gıda, sıfır atık ve istihdam alanlarında yapılan faaliyetlere ilişkin çalışmalardan da bahsetti.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *