Zorunlu din dersinde flaş gelişme
Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası’nda 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda zorunlu din dersinin verilmesi , imam hatip liselerinde Farsça'nın seçmeli olarak okutulması kabul edildi.
Manavgat ilçesindeki Lykia World Hotel'de 2 Aralık Salı günü başlayan 19.Milli Eğitim Şurası'nın son gününde Genel Kurul görüşmelerine geçildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın da katılımıyla ilk Genel Kurul görüşmesi Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri konusunda yapıldı. Komisyonda kararlaştırılan konular Genel Kurul'da görüşüldü
Karara dönüşenler ise şöyle açıklandı:
""1, 2 ve 3'üncü sınıflarda zorunlu din dersinin verilmesi kabul edildi.Ortaokulda tam gün eğitime geçilebilecek.Ortaokullarda haftalık ders saatleri azaltılabilecek.Üstün yetenekli öğrencilerin eğitimi için yeni bir müfredat hazırlanacak.
Ortaokullarda okutulan İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi gözden geçirilerek güncel anlayışlar ve yöntemler doğrultusunda yazılabilecek.Ortaokullarda sağlık ve trafik dersi kaldırılabilecek.Hafız olmak isteyen öğrenciler için ortaokul eğitimine ara vermek isteyenler için süre bir yıldan iki yıla çıkabilecek.
İmam hatip liselerinde Farsça'nın seçmeli olarak okutulması kabul edildi.
Kutlu Doğum Haftası, Muharrem Ayı ve Aşure Günü'nün belirli gün ve haftalar kapsamına alınması kabul edildi.Liselerde bir saat olan zorunlu din dersinin iki saate çıkarılması kabul edildi.
Turizm liselerinde okutulan alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin kaldırılması önerisi kabul edildi.Anaokulu eğitimi oyun temelli olacak ve değerler eğitimi verilebilecek.
Okul öncesinde tekli eğitime geçilecek.Görsel sanatlar ve müzik dersi haftada en az ikişer saat verilebilecek.İlkokullarda ders saatleri 30 saate ile sınırlandırılabilecek. Bunun beş saati serbest etkinlik olarak değerlendirilebilecek.
Serbest etkinliğin içeriğine veli talebiyle okul müdürü karar verecek.Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi programında Alevilik'e ilişkin içeriğin geliştirilmesi önerisi reddedildi."
Tüm liselerde zorunlu olması alt komisyonda kabul edilen Osmanlıca Türkçesi dersinde geri adım atıldı. Anadolu imam hatip liselerinde zorunlu, diğer tüm liselerde ise eskiden olduğu gibi seçmeli olması kabul edildi.
Öte yandan, Genel Kurul'da alınan kararların tamamı tavsiye kararı niteliğinde ve bu kararlara ilişkin son kararı Milli Eğitim Bakanlığı verecek.İHA
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.14
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.14
Zorunlu din dersinde flaş gelişme
İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *