ANASAYFA arrow right Eğitim

Hem bedenen hem ruhen hem de zihnen dopdolu olmamız lazım

Hem bedenen hem ruhen hem de zihnen dopdolu olmamız lazım
YAYINLAMA: 28 Kasım 2021 / 19.13
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2021 / 19.13
3 milyon üniversite öğrencisinden 22 bini sporla uğraşıyor.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı tarafından hazırlanan Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı Gaziantep Üniversitesinin ev sahipliğinde Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, katılımcılara İki büyük müjde vereceğini belirttiği konuşmasında, 2022 Eylül ayı içerisinde İstanbul Haliç’te gerçekleştirilecek Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonasını organize edeceklerini ifade etti. Bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Günay şunları söyledi: “Bu organizasyonu, İstanbul’daki üniversitelerimizin yapmasını, biz de onlara teknik destek ve yardımcı olmayı hedefliyoruz. İkinci almış olduğumuz organizasyon; 2025 yılında gerçekleştireceğimiz Avrupa Üniversiteler Masa Tenisi Şampiyonası. Bu organizasyonu da şu anda Türkiye’nin en güzel spor tesislerine sahip olan Burdur Mehmet Akif Üniversitesi’ne verdik. 1 Aralık itibariyle dosyamızı Avrupa Üniversiteler Spor Federasyonu Yönetimine sunacağız. 2023 yılında da Bakanlığımızın önerdiği veya teklif ettiği ilde Türk Devletleri Teşkilatı Üniversite Oyunlarını gerçekleştirmek istiyoruz.”

Gaziantep’in yokluk, sefalet içerisinde bir kahramanlık destanı yazdığını vurgulayan Prof. Dr. Günay,  bu destanın Türk tarihinin şanlı destanları içerisinde yerini aldığını söyledi. 14 Yaşında peygamberlere komşu olan Şehit Kamil’in Antep’in kurtuluşunun simgesi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Günay, “Kara Yılan, Şahinbey  efsanesi ve onunla birlikte binlerce isimsiz kahraman Gaziantepli analar, babalar, kızlar, kızanlar büyük bir destan yazarak bugün 100. Yılını kutladığımız bu şehir Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi unvanını almaya layık görüldü. Şehitlerimizin, gazilerimizin emaneti olan Gaziantep ve Gazianteplilerin çocukları bu emanete sahip çıktı. Bugün Gaziantep turizmde, gastronomide, ihracatta, sanayide en gözde şehirlerimizden birisi oldu” dedi.

Koordinasyon toplantısının başarılı geçmesini dileyen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ise Gaziantep Üniversitesi kampüsü içerisinde doğa ile iç içe kurulan Terapatik Rekrasyon Merkezi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Prof. Dr. Özaydın, “Ormanlığın içinde Spor Bilimleri Fakültemizin önünde 60 dönümlük araziyi Spor Köyü olarak planladık. Modern dünyanın sporlarıyla kendi dünyamızın geleneksel sporlarının bir arada yapılacağı bir tasarım düşündük. Bu projeyle, çocuklarımızı post modern dünyanın sanal ortamından spor alanlarına çekerek daha sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyoruz.  Modern tıbbın yanında sporla birlikte obezite ile mücadele etmek istiyoruz. O yüzden bu spor alanında her şey var. Yaygın olan sporlar basketbol, futbolun yanı sıra kim hangi sporu yapmak istiyorsa o olsun istiyoruz.”

Prof. Dr. Sedat Murat konuşmasının devamında gençliğe uyarı ve tavsiyelerde bulunarak şöyle devam etti: “Gençliğimizin zararlı alışkanlıklardan kurtarılması gerekiyor. Hem bedenen hem ruhen hem de zihnen dopdolu olmamız lazım. Toplumda yeni bir nesil yetiştireceğiz. Şu anda Türkiye’de bu nesli yetiştirecek olan camianın önemli bir kısmı burada. Sizlerin çok büyük görevleri var. Bizlerle, sizlerle bütün spor camiasıyla birlikte ecdadımıza uygun şekilde sağlam bir kafaya, zihne, entelektüel bir yapıya sahip bir nesil yetiştirmek durumundayız.”

İki gün sürecek olan toplantıya; Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Yönetim Kurulu Üyeleri, Üniversitelerin Rektörleri, Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakültesi Dekanları ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanları katıldı.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *