Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği Ortak Yarınlar Yarışması’nda, ‘Çeşitlilik ve Kapsayıcılık’ kategorisinde finalist olan İhracatın Akademik Elçileri Projesiyle Gaziantep'te faaliyet gösteren ihracatçı firmaların rekabet güçlerinin ve kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ayşe Burcu Aslan, Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde, Gaziantep Sanayi Odası ile birlikte hayata geçirilen İhracatın Akademik Elçileri Projesi’nde dinamik Gaziantep sanayisinin, global olarak rekabet gücünü arttırırken var olan kapasitenin daha da genişlemesini hedeflediklerini belirtti. Öğretim Görevlisi Ayşe Burcu Aslan konuşmasının devamında şunları söyledi. “Üniversitemizde öğrenim görmekte olan uluslararası öğrencilerimizi yalnızca akademik alanda değil sosyal ve kültürel alanda da desteklemek amacındayız. Bu doğrultuda, projede olan eğitimler ile onlara profesyonel iş yaşamları için gerekli olan bilgi ve donanımı sağlarken, eğitim sonunda, GSO’ya kayıtlı firmalarda tecrübe elde etmelerini sağlıyoruz. Bugüne kadar 96 firma ve 116 uluslararası öğrencimize birlikte çalışabilme ortamı oluşturduk.”
Proje kapsamında; üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde Gaziantep Üniversitesi'nde eğitim-öğretim gören yabancı uyruklu öğrencilerin Gaziantep Sanayi Odası'na kayıtlı firmalarla eşleştirilmeleri ve uzmanlık düzeyinde dış ticaret eğitimi almaları sağlanıyor.
19 Kasım 2021 tarihinden itibaren bir hafta boyunca halk oylamasına sunulan ve farklı illerdeki projelerle birincilik için yarışan İhracatın Akademik Elçileri Projesi'ne https://oylama.vidobu.com/tisk/ortak-yarinlar-birlikte-mumkun-2021/diger/ihracatin-akademik-elcileri linki üzerinden oy kullanarak destek olabilirsiniz.