ANASAYFA arrow right Eğitim

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na günler kaldı

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na günler kaldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Son günlerde ne çalışalım sorusuna cevap arayanlar için Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Son günlerde ne çalışalım sorusuna cevap arayanlar için Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan Kapukaya, “YDS sınavında çıkan sorular genellikle paragraf ağırlıklı olmaktadır. Zaten bu sınavın amacı okuduğunu anlamaya yönelik olduğundan dolayı, okuma soruları ağırlık kazanmaktadır.” cevabını veriyor.
5 Nisan 2015 tarihinde yapılacak YDS sınavına sayılı günler kala Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan Kapukaya, Zirve Haber Ajansı’na YDS sınavı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“YDS sınavında genel olarak gramer, kelime ve okuma ağırlıklı sorular çıkmaktadır.” diyen, Yrd. Doç Dr. Kapukaya, “YDS sınavı yılda iki defa gerçekleşmektedir. Birincisi sonbahar döneminde ikinci ise ilkbahar döneminde olmaktadır. Sonbahar dönemindeki sınavda İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Arapçanın yanında Gürcüce, Farsça gibi diller de bulunmaktadır. İlkbahar dönemindeki sınavda ise sadece İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça ve Rusça sınavları bulunmaktadır.” dedi.
Kenan Kapukaya,”YDS sınavında çıkan sorular genellikle paragraf ağırlıklı olmaktadır. Zaten bu sınavın amacı okuduğunu anlamaya yönelik olduğundan dolayı, okuma soruları ağırlık kazanmaktadır. Bunun yanında 80 soru sorulmaktadır ve her bir sorunun ağırlığı 1,25 puana denk gelmektedir. Sınav sonuçları 3 farklı şekilde değerlendirilir.A seviyesinde olmak için 90-100 puan almak gerekir. B seviyesinde ise 80-89 puan alma gerekmektedir. C seviyesinde ise 70-79 puan gerektirir.” ifadelerini kullandı.

“Devlet memurları dil tazminatı almak için en az C seviyesine sahip olmaları gerekmektedir. “diyen Yrd. Doç. Dr. Kenan Kapukaya, “YDS sınavında genel olarak 6 tane kelime sorusu bulunmaktadır. 10 tane civarında boşluk doldurma sorusu,10 tane civarında cümle doldurma sorusu, fakat ağırlıklı olarak paragraf sorusu bulunmaktadır.” diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Kenan Kapukaya, “Eğer YDS sonucuyla alakalı bir itiraz söz konusu olduğunda YDS başvuru kılavuzunda yer alan bir dilekçe ile tekrar değerlendirilmesi istenebilir. Bunun için bir ücret ödenmesi gerekmektedir.Ücret ödendiğine dair bir makbuzla beraber bir dilekçe ile başvurulduğunda tekrar sınav sonuçlarının değerlendirilmesi mümkün hale gelmektedir.” dedi.
Kapukaya son olarak, “Sınavda başarılı olmak için yüksek seviyede okuma, okuduğunu anlama, kelime ve dil bilgisi becerileri gerekmektedir. Bu sınava girecek arkadaşlarımızın çok önceden bu sınava hazırlanmaları beklenir.Uzun süreli çalışma sonucunda iyi sonuçlar alacakları aşikârdır.Kısa sureli çalışmayla YDS’den iyi bir puan alınması çok mümkün görünmemektedir.Bunun için bu sınava girecek arkadaşların uzun süreli çalışma yapmaları gerekmektedir.” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *