ANASAYFA arrow right Eğitim

Zirve, Üçüncü Akademisyenlik Okulu programını tamamladı

Zirve, Üçüncü Akademisyenlik Okulu programını tamamladı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.14
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.14
Zirve Üniversitesi Akademisyen olmak isteyen lisans öğrencilerine özel bir eğitim vererek, onlara akademisyen olmanın inceliklerini öğretti.
Zirve Üniversitesi Akademisyen olmak isteyen lisans öğrencilerine özel bir eğitim vererek, onlara akademisyen olmanın inceliklerini öğretti. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen programa Zirve Üniversitesi Emine- Bahaeddin Nakıboğlu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Özdemir, Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Akın, Zirve Üniversitesi İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bezen Çoşkun, Zirve Üniversitesi İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bora Şenyiğit, Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Emre Kankaya konuşmacı olarak katıldı.
Akademisyenlik Okulu ile büyük başarı sağlayan Zirve Üniversitesi, lisans öğrencilerinin Türkiye’de ve yurtdışında akademisyen olabilmek için gerekli özellikleri kazanmasını sağlıyor.
Programın ilk oturumunu gerçekleştiren Zirve Üniversitesi Emine- Bahaeddin Nakıboğlu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Özdemir, öğrencilere kariyer planlama ve akademisyenlik konulu bir sunum yaptı. Akademisyenliğin özveri ve çaba gerektiren bir süreç olduğuna dikkat çeken Özdemir: “Hızlı ilerlemek istiyorsanız günde sekiz saat çalışmak yetmez, gece gündüz çalışmak lazım. Akademisyenlik uzun bir yol olmakla birlikte maddi kaygının üstünde bir şeydir.” dedi.
Akademik CV yazımı, niyet ve referans mektuplarının hazırlanması ile ilgili önemli bilgileri öğrencilerle paylaşan Zirve Üniversitesi İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bora Şenyiğit programın ikinci konuşmacısıydı. Şenyiğit: “Etkileyici, kişiyi amacına ulaştıran bir CV hazırlamak çok önemli. Etkileyicilik unsurunu vurgularken hatalara düşülmemeli ve kendimizi yanlış anlaşılmaya itecek hatalardan uzak durmalıyız.” diye konuştu.
Akademisyenlik kariyerini yurtdışı deneyimi ile zenginleştirmek isteyen öğrenciler için büyük önem arz eden TOEFL, GRE, GMAT, IELTS gibi yurt dışı akademisyenlik sınavlarına yönelik Zirve Üniversitesi İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bezen Çoşkun bilgi verdi. Akademisyenlik kariyerinin önemli yapı taşlarından birini oluşturan yurt dışı eğitiminin çok önemli olduğunu söyleyen Çoşkun, konuşmasının devamında öğrencilerin bu yolda karşılaşacakları zorlukları ve çözüm yollarını belirtti.
Türkiye’de akademisyenlik kariyeri yapmak isteyen herkesin bilmesi gereken konulara yönelik bilgileri öğrencilerle paylaşan Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Akın öğrencilere, ALES, YDS, MEB, TUBİTAK, ÖYP gibi sınavları ve bursları tanıttı.
Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Emre Kankaya ‘Akademisyenin Yol Haritası’ başlıklı konuşmasıyla Akademisyenlik Okulu’nun son oturumunu gerçekleştirdi. Kankaya, öğrenciler için etkili bir yol haritası çizdi. Adem Kesenek
İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *