ANASAYFA arrow right Ekonomi

Borç yapılandırması bir ay uzuyor

Borç yapılandırması bir ay uzuyor
YAYINLAMA: 23 Mayıs 2023 / 20.30
GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2023 / 20.30
Kamu borçlarına yönelik yapılandırma süreci bir ay daha uzatılacak. İlk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak. Yapılandırma kapsamında bugüne kadar toplam 178 milyar 300 milyon TL kamu alacağı yapılandırıldı.

'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun' kapsamında son başvuru süresi bir ay uzatılarak, 30 Haziran'a çekilecek. Cumhurbaşkanının yapılandırma başvurularını bir ay uzatma yetkisi bulunuyor. Vergi ve prim borçlarını kapsayan yapılandırma kapsamında ilk taksit ödemeleri de bir ay ötelenecek.

Yapılandırma kapsamında bugüne kadar 3 milyon 279 bin mükellef, 180 milyar TL'lik borç yapılandırdı.

Başvurular sonrasında 4 milyon 884 bin adet yapılandırma dosyası oluşturuldu. Bu işlemler sırasında tahsil edilen tutar ise 8,2 milyar liraya ulaştı.

Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebiliyor. Peşin ödeme halinde, yapılandırılan borcun gecikme faizi ve cezasının yüzde 90'ına kadar olan kısmı silinebiliyor.

Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.
Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dâhil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *