Yoğun bir taleple karşı karşıya olduklarını belirten Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, “Düğün ve sünnet gibi organizasyonların hareketlenmesinin yanı sıra okulların ve üniversitelerin açılmasıyla talepler iki katına çıktı. Talepleri karşılayabilmek için çok acil olarak elemana ihtiyacımız var. Gençlerimizi mesleki eğitim merkezlerine yönlendirerek, haftada bir gün okul, dört gün iş yerinde eğitim verebilirsek, geleceğin markalarını yetiştiririz, ara eleman ve nitelik iş gücü sorununu çözmüş oluruz” dedi.
Şu anda kentimiz üretimin merkezi konumunda yer alıyor
Ayakkabı sektörünün emek yoğun bir sektör olduğunu anlatan Başkan İnce, “Tabandan deriye, astardan montaya, paketlemeden temizliğe kadar tüm hepsi emek gücüyle yapılıyor. Yeni açılan Ahi Evran Mesleği Eğitim Merkezimizle birlikte ara eleman sorununu çözmek için çalışmalarımız sürüyor. Gaziantep, İstanbul’dan sonra Türkiye’de en büyük ikinci ayakkabı üreticisi konumunda. Hem hemşerimize, hem bölgemize, hem de yakın coğrafyamıza ürün satıyoruz. Şu anda kentimiz üretimin merkezi konumunda yer alıyor” diye açıklama yaptı.
ABD, bir anda hedef pazarımız haline dönüştü
İnce, “Ağırlıklı olarak Ortadoğu ve Irak çalışıyoruz, ama şu anda İngiltere, Hollanda, Rusya ve Türki Cumhuriyetler Gaziantep’in yeni müşterileri oldu. İlk defa ABD’den bir talep ile karşı karşıyayız ve bunlar sevindirici bir gelişmeler. ABD kurumları daha kurumsal işletmeler talep etti. Bununla ilgili üyelerimize yönelik bilgilendirme seminerleri ve toplantıları yapıyoruz. ABD, bir anda hedef pazarımız haline dönüştü” ifadelerine yer verdi.
Son 3 yılı sıkıntılı geçiren sektör zirveye koşuyor
2018 yılındaki döviz krizi ile pandeminin ayakkabı sektöründeki çarkların durmasına neden olduğunu anlatan İnce, “1 Temmuz tarihinden sonraki normalleşme ile birlikte 2018 yılı ve pandemi öncesindeki siparişlerin üzerinde bir siparişle karşı karşıyayız. Yurt dışından da yoğun bir sipariş talebi var. Çin’in konteyner sıkıntısı, tam zamanlı çalışmaması, Türkiye’deki üreticilerin de alt yapılarının hazır olması bir an da aranılan ülke haline geldik. Son 3 yılı sıkıntılı geçiren sektör zirveye koşuyor ancak bu ekip işi. Çalışanlarımızın büyük bir kısmına sahip olamayınca başka sektörlere kaptırdık. Bu da sektörün merdiven altı çalışmasından ve kurumsallaşamamasından kaynaklanıyor” açıklamasında bulundu. Özer Karınca

YAYINLAMA: 25 Ekim 2021 / 21.14
GÜNCELLEME: 25 Ekim 2021 / 21.14
“İlk defa ABD’den bir talep ile karşı karşıyayız ve bunlar sevindirici bir gelişmeler”
İlginizi Çekebilir

Konut satışları 5,1 oranında arttı
#Ekonomi / 16 Nisan 2025

Tarımda üretici fiyatları yüzde 31,54 arttı
#Ekonomi / 16 Nisan 2025

Birçok üründe fiyatlar artacak, ihracat düşecek
#Ekonomi / 15 Nisan 2025

4 milyon 262 bin 105 kişi gıda yardımı alıyor
#Ekonomi / 15 Nisan 2025

Devletten 3,5 trilyonluk alacak birikti!
#Ekonomi / 14 Nisan 2025

İcra ve iflas rekora koşuyoruz!
#Ekonomi / 14 Nisan 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *