ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Karşıyaka ilçe oluyor

Karşıyaka ilçe oluyor
YAYINLAMA: 27 Mart 2024 / 19.03
GÜNCELLEME: 27 Mart 2024 / 19.03

İl genel meclisinin kararı İçişleri Bakanlığı’na bildirildi. Bakanlık onayladığı takdirde 34 köy Karşıyaka ilçesine bağlanacak.

Zaman zaman Karşıyaka’nın ilçe olması için yayınlar yaptık. Yayınlarımızda Karşıyaka’ya yeterince hizmet götürülmediğini şehrin üçte bir nüfusunun bu bölgede yaşadığını bildirmiştik.

Yayınımız paralelinde belediye tarafından vilayete Karşıyaka’nın ilçe olması için teklif yapıldı. Teklif önce il idare kurulunda görüşülerek olumlu mütelaları alındı. Daha sonra ii genel meclisinde görüşülerek Karşıyaka’nın ilçe olması karara bağlandı. İl genel meclisi tarafından alınan karar gerekçeleriyle birlikte İçişleri Bakanlığı’na yazılacak. İçişleri Bakanlığı olumlu bulduğu takdirde gerekçeleriyle birlikte bakanlar kuruluna getirecek. Daha sonra da Karşıyaka’nın ilçe olması için meclise kanun teklifi sunulacak.

Karşıyaka semtinin ilçe olması için 1967 yılında da yine bir karar alınmış, şartlar oluşmadığından İçişleri Bakanlığı’nca reddedilmişti.

Karşıyaka semti ilçe olursa şu köyler de buraya bağlanacak: Akçaburç, Atabek, Bilek, Bedirköy, Beylerbeyi, Dülük, Dündarlı, Erikli, Güngürge, Göksüncük, Çaykuyu, İncesu, Karasakız, Karasakal, Karahöyük, Karacaburç, Karayusuflu, Kızılkaracaören, Koçlu, Kozluyazı, Medegöz, Övündük, Seğmenli, Suboğaz, Tekirsin, Tokdemir, Tuğlu, Yalangoz, Yayıktaş, Karpuzkaya, Yukarıbeylerbeyi, Uğurca ve Hamurkesen.

Karşıyaka semtinin ilçe olması konusunda yasa çıktığı takdirde bir Belediye Başkanı seçimi yapılacak, İçişleri Bakanlığı tarafından da kaymakam atanarak tüm işleri müstakilen yürütülecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *