ANASAYFA arrow right Güncel

15 Temmuz’un yıl dönümünde meydanlar doldu taştı

15 Temmuz’un yıl dönümünde meydanlar doldu taştı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.23
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.23
15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain derbe girişiminin ikinci yıl dönümü anma programları çerçevesinde Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Gaziantep'te de binlerce insanın katılımı ile yapıldı.. Darbe girişiminin ardından Gaziantepliler günlerde bu meydanı
15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain derbe girişiminin ikinci yıl dönümü anma programları çerçevesinde Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Gaziantep'te de binlerce insanın katılımı ile yapıldı.. Darbe girişiminin ardından Gaziantepliler günlerde bu meydanı doldurmuştu


15 Temmuz’un yıldönümünde muhteşem kutlama

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki kutlamalar Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edildi. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Gaziantep 15 Temmuz demokrasi meydanında vatandaşlar ve protokolün katılımıyla kutlanmaya başlandı. Binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı doldurdu.

Pazar günü öğle saatlerinde başlayan program kapsamındaki etkinlikler gece boyu devam edip sabah namazına kadar sürdü. nma etkinlikleri için meydana gelecek vatandaşların sıcak havadan etkilenmemeleri ve ihtiyaçlarını gidermeleri için çok sayıda çadır kurulurken, çevrede de olası olumsuzluklara karşı geniş çaplı aramalar yapıldı.
Yapılan konuşmalarda, üniformalı teröristlerin demokrasimize karşı yapmış olduğu bu hain darbe teşebbüsünün halkın demokrasiye sahip çıkması sayesinde başarısızlığa uğradığı vurgulandı.
“Siyasi irade ile halkımızın ve emniyet güçlerimizin önemli bir bölümü, aynı anda ve aynı şekilde darbeye karşı çıktı ve girişimi başarısızlığa uğrattı. Ancak geriye darbeci teröristlerin darbeyi başarıya ulaştırmak için cinnet halini almış saldırıları hafızalara, bir daha hiçbir zaman çıkmamak üzere kazındı” denildi.
İlçelerde de anma ve kutlama vardı
Tüm yurt genelinde olduğu gibi Yavuzeli İlçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz darbe girişimi 2. yıl dönümünde İlçe merkezinde bulunan Hacı Hasan Alaparmak Camisi’nde öğle namazına müteakiben Mevlid-i şerif okutuldu.
Okunan mevlüdün ardından İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım tarafından dua edildi. Duada ise bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması temenni edildi.
Mevlide katılanlara çeşitli ikam yapıldı. Programa İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Polat ve vatandaşlar katıldı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *