ANASAYFA arrow right Güncel

Bayram ikramiyesi ve emekli maaşları erken ödenecek

Bayram ikramiyesi ve emekli maaşları erken ödenecek
YAYINLAMA: 08 Haziran 2023 / 16.53
GÜNCELLEME: 08 Haziran 2023 / 16.54
Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK) kapsamında gelir ve aylık alanların haziran dönemi gelir/aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 17 Haziran ile 21 Haziran arasında 5 gün içinde ödenmesi planlanıyor.

Sabah'taki habere göre, BAĞ-KUR kapsamında gelir ve aylık alanların da Haziran dönemi gelir/aylıkları ile bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı ikramiyeleri ile birlikte 22 Haziran'da yatırılması gündemde.

Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ise temmuz ayı aylık ödemeleri ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 23 Haziran'da yatırılması söz konusu olabilecek. Kurban Bayramı ikramiyesinden emeklilik, ölüm ve sürekli iş göremezlik aylığı alanlar yararlanacak. İkramiye için bu ay itibarıyla aylık bağlanmış olması gerekiyor.

EYT'lileri de kapsıyor

Bu çerçevede yapılacak ödeme EYT'lileri de kapsıyor. Mayıs sonuna kadar emekli aylığı başvurusu yapanlar ile aylık bağlama işlemi tamamlananlar Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecek. Aylık bağlama işlemi ödeme tarihine yetişenler açıklanan tarihte, yetişmeyenler de işlemleri tamamlandıktan sonra bu ödemelerini alabilecek.

Aylık bağlama işlemi tamamlanan EYT'lilere birikmiş tüm maaş ve ikramiyeleri yatırılacak. Bu nedenle gecikme yaşayanların hiçbir kaybı olmayacağı düşünülüyor.

İkramiye için 2 bin 500 ve 3 bin lira tahminleri

Nisan'da 2 bin liraya çıkarılan ikramiyede yeni bir artış da gündemde. İlk formüle göre ikramiye, yüzde 25 artışla 2 bin 500 liraya yükselebilecek. İkinci formül ise ikramiyenin yüzde 50'lik artışla 3 bin liraya çıkarılması yönünde.

Örneğin tutar 2 bin 500 lira olursa yüzde 75 ölüm aylığı alana bin 500 lira yerine bin 875 lira bayram ikramiyesi verilecek. Yüzde 50 ölüm aylığı alanın eline bin lira yerine bin 250 lira, aylık oranı yüzde 25 olana da 500 lira yerine 625 lira ödenecek.

Bayram ikramiyesi 3 bin lira olursa ölüm aylığı oranı yüzde 25 olana 750 lira, yüzde 50 olana bin 500 lira, yüzde 75 olana 2 bin 250 lira ödeme yapılacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *