ANASAYFA arrow right Güncel

Çiftçinin işini zorlaştırıyoruz

Çiftçinin işini zorlaştırıyoruz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, çiftçinin ENERJİSA’dan şikayetçi olduğunu ifade ederken, tarımda sulama yapmak isteyen çiftçilere ENERJİ’sanın elektrik konusunda sıkıntılar yaşattığını anımsattı. “Çiftçinin işini kolaylaştıra
Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, çiftçinin ENERJİSA’dan şikayetçi olduğunu ifade ederken, tarımda sulama yapmak isteyen çiftçilere ENERJİ’sanın elektrik konusunda sıkıntılar yaşattığını anımsattı. “Çiftçinin işini kolaylaştıracağımıza zorlaştırıyoruz” dedi.
Çiftçi ENERJİ’sadan
şikayetçi
Çiftçilerin TEDAŞ’tan şikayetçi olduğunu belirten Yiğit, “Çiftçi tarımda sulama yapmak için tarlasına sondaj vurdurmuş ve su çıkmış. Daha sonra arama ve su kuyusunun ruhsatını alıyor. En sonunda tarlasına elektrik çektirmek için ENERJİSA’ya müracaat etti. ENERJİ’sida elektriği yer altından çektirmesini söylüyor. Belki elektriğin yer altından çektirmek için koşullar uygun değil. Onun için çiftçi ENERJİ’sadan şikayetçi. Bu konuda gerekli yerlere dilekçelerimizi verdik. Çiftçi ürününün verimini arttırmak için çabalıyor. Ancak çiftçinin işini kolaylaştıracağımıza zorlaştırıyoruz. Çünkü çiftçi evrak dolandırmadan bıktı” ifadesini kullandı.
Hibe destekleri
çiftçiye yansımadı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tarımda sulama için yüzde 50 hibe desteği verdiğini ancak bu desteklerin çiftçiye yansımadığını savunan Yiğit, “Çiftçi tarımda sulama yapmak için şirkete proje yaptırıyor, şirkette masrafları katlayarak söylediği için çiftçinin elinde para kalmıyor. Ancak bütün masrafları çiftçi yapsa faturasını devlete götürse elinde az da olsa para kalır” değerlendirmesinde bulundu.
Hem fıstık hem de
tahıllar iyi durumda
Başkan Yiğit, çiftçinin 2018 yılından beklentisinin yüksek olduğuna dikkat çekerken, bu senenin fıstık senesinin olduğunun altını çizdi ve konuşmasına şöyle devam etti: “Şu anda hem fıstıklar hem de tahıllar iyi durumda. Ancak kuraklıktan etkilenip etkilenmeyeceğini bilmiyoruz. İnşallah Nisan ve Mayıs aylarında da yağmur olursa iyi olur” Fatma Karabacak
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *