ANASAYFA arrow right Güncel

Çocuk pantolonu üretiyorlar

Çocuk pantolonu üretiyorlar
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.55
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.55
Tekstilde 2 milyon dolarlık bir yatırım daha

Gaziantep'te 2 milyon dolarlık yatırımla kurulan Özaytaç Tekstil'in yeni üretim tesisi, törenle hizmete açıldı. 

Ünaldı Mahallesi'nde toplam 5 bin 200 metrekarelik alanda kurulan tesisin açılış kurdelesini, Özaytaç Konfeksiyon Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Aytaç ile Vali Vekili Mevlüt Kurban, Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kesti. 

Özaytaç Tekstil Başkanı Aytaç, konuşmasında, 1986 yılında küçük bir atölyede fason çalışarak başladıklarını ve 1995 yılında kendi imalathanelerini kurduklarını, 0-12 yaş grubu çocuk pantolonu ürettiklerini söyledi. 

Büyümeleriyle birlikte yeni yatırım kararı aldıklarını ifade eden Aytaç, toplam 5 bin 200 metrekarelik alanda kurdukları yeni üretim tesisine yaklaşık 2 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, burada 160 kişinin çalıştığını ve günlük üretim kapasitelerinin 7 bin adet olduğunu, ayrıca günlük 8 bin adet fason üretim yaptırdıklarını bildirdi.
''Biricik ve Twitter'' markalarıyla üretim yaptıklarını, Türkiye'nin 81 ilinde satış bayileri bulunduğunu belirten Aytaç, ihracata da başlayacaklarını, Yunanistan, Irak, Portekiz ve Belçika firmalarıyla görüştüklerini ve sipariş aldıklarını kaydetti.
Aytaç, ''Uluslar arası kalite standartlarına tekstil ürünleri üretiyoruz. Yeni tesisimizi, en son teknolojilerle donatarak ve daha fazla istihdam sağlayarak, kentimize ve ülkemize fayda sağlamayı hedefledik'' diye konuştu. 

GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise konuşmasında, konfeksiyon sanayinin Gaziantep'te canlanmasının geç kalmış bir olay olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Bunun kabahati biraz bizim ama biraz da Gaziantep'te geçmiş yıllardaki partilerdir. 1985 yıllarında biz Gaziantep'te 10 bin kişilik komple bir tekstil tesisi kuruyorduk. Çırçır fabrikasından başlayarak, dokuma, iplik ve konfeksiyon fabrikası kuracaktık. Fakat o günkü partilerin anlayış meselesinden dolayı arsaya imar izni vermediler. Bunun bir kısmı Bursa bir kısmı Adıyaman'a gitti. Konfeksiyon yatırımını da yapmadık. Gaziantep kaybetti.'' 

Konukoğlu, şu anki belediyelerin sanayicinin yanında bir anlayışa sahip olduğunu ve arsa imkanı sağladıklarını kaydetti. 

Gaziantep'in sektöre modayı da getireceğini belirten Konukoğlu, dünya tekstilinin son 30 yıldır İtalya'nın elinde bulunduğuna, ama şu anda Türkiye'nin onları geçmek üzere olduğuna ve ülkemizde uluslararası moda fuarlarının yapılmaya başlandığına işaret etti. 

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert de kalkınmanın ticaret eksenli ve özel sektör tabanlı olacağını ifade ederken, dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen Türkiye'nin yüzde 9 büyüdüğünü ve bunu işadamalarımız sayesinde yakaladığını söyledi. 

Sert, ''İşadamlarımız güçlü olursa Türkiye güçlü olacak. Dolayısıyla bu tesislerin her yerde patır patır mantar gibi açılması ve büyümesi lazım'' diye konuştu.

resim

Aytaç, toplam 5 bin 200 metrekarelik alanda kurdukları yeni üretim tesisine yaklaşık 2 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, burada 160 kişinin çalıştığını bildirdi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *