ANASAYFA arrow right Güncel

Çoğu memur emekli olmak istemiyor

Çoğu memur emekli olmak istemiyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Tarım, Orman ve Kamu Emekçileri Sendikası Adana Bölge Yöneticisi ve Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Bakça, memurların sorunlarını gazetemize anlattı. Memurların geçmiş yıllara göre maaşlarında yüzde 25-30 oranında kayıplarının olduğunu ifade eden Bakça, me
Tarım, Orman ve Kamu Emekçileri Sendikası Adana Bölge Yöneticisi ve Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Bakça, memurların sorunlarını gazetemize anlattı. Memurların geçmiş yıllara göre maaşlarında yüzde 25-30 oranında kayıplarının olduğunu ifade eden Bakça, memurların maaşlarının gün geçtikçe eridiğini ve alım güçlerinin düştüğüne dikkat çekerek, “Memurların emekli olduğunda maaşlarında ciddi oranda düşüşler yaşanıyor. Bundan dolayı çoğu memur emekli olmak istemiyor. Onun için emekli maaşlarında iyileştirme yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
İnsanların ötekileştirildiği
bir ortamda yaşıyoruz
Ülkenin aydınlarının, memurlarının ve ülkeyi seven tüm insanların konuşmadığı sürece geleceğimizin aydınlık olmadığını savunan Bakça, “Aydınlık bir Türkiye mi yoksa karanlık bir Türkiye mi istiyoruz? İnsanların ötekileştirildiği bir ortamda yaşıyoruz. Tüm gözler tek bir göze bakarsa o ülke bakmaya mahkumdur. Günümüzde sendikalaşmayla ilgili sorunlar da var. Hükümeti destekleyen bir sendikaya üyeysen hiçbir sıkıntı yok. Ancak muhalif sendikadaysan tayinin olmuyor liyakatli olsan bile bir yere getirilmiyorsun. Bu durum gelişmemiş ülkelerde bile yok. Ülkemizi seviyorsak, hukuk, demokrasi ve çocuklarımızın geleceği için üzerime düşen sorumlulukları yerine getirmemiz gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.
Üreteceksin, paylaşacaksın
katma değer yaratacaksın
Bakça, tüketen bir toplumun hedeflerine ulaşmasının mümkün olmadığına vurgu yaparken, “Üreteceksin, paylaşacaksın ve katma değer yaratacaksın. Bu insanlığın ve ülkemizin olmazsa olmazı olmalıdır. Ancak günümüzde herkesin derdi koltuk sevdasıdır. Kimsenin derdi, üretici veya çiftçi değil. Eğer dertleri üretici ve çiftçi ise KDV’yi düşürürlerdi. Tarımsal anlamda dünyada kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biri iken saman ithal eder duruma geldik. Bu da tarım politikamızın doğru olmadığını gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.
Sorunların
çözülmesini istiyoruz
Memurların ikinci 6 ayda alacağı zammın vergi dilimi yükseldiğinden eridiğini belirten Tarım, Orman ve Kamu Emekçileri Sendikası Adana Bölge Yöneticisi ve Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Bakça, konuşmasına şöyle devam etti: “Geçmişte kamu görevlisi hastaneye gittiğinde cebinden 1 lira çıkmadan bütün sağlık harcamaları karşılanıyordu. Ama günümüzde cebinde para olmadan hastaneye gidermiyorsun. Kamu çalışanı olduğumuz halde sağlıktan istediğimiz gibi yararlanamıyoruz. Onun için bu sorunların çözülmesini istiyoruz.” Hüseyin Karataş
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *