ANASAYFA arrow right Güncel

Fiyatları tavan yapan kiralık daire kara borsa

Fiyatı tavan yapan kiralık daire 'kara borsa'
YAYINLAMA: 23 Mayıs 2023 / 21.19
GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2023 / 21.27
Son yıllarda enflasyon nedeniyle artan kiralar, depremlerin sonrasında tavan yaptı… 5+1 kiralık daireler, 29 bin TL ile 55 bin TL arasında… Şaka gibi… Seçimden sonra fiyatların daha da artacağı söyleniyor…

Türkiye’nin en büyük kentleri arasında yer alan gastronomi, ihracat, istihdam ve üretim ile ön plana Gaziantep’te kiralık daireler bulmak imkânsız hale geldi. Birçok mülk sahibi “Evimi satacağım veya oğlum gelecek” bahaneleriyle kiracılarını çıkartıp fahiş şekilde kiraya veriyorlar. Emlakçılar, kiralık ve satılık daire fiyatlarının daha da yükseleceğine dikkat çekti.

Çevre illerden gelenler yüksek kira karşısında şok yaşadı

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman Hatay’ın yanı Gaziantep’in ilçeleri Nurdağı ve İslahiye’de büyük yıkımlara neden oldu. Bu illerden şehrimize yeni bir hayat kurmak için gelenler yüksek kira karşısında büyük şok yaşadılar. Çünkü depremi fırsat bilen mülk sahipleri kiralara zam yaptı. Devletin yüksek kira artışı yapanlara karşı cezai müeyyide uygulayacağım demesine karşın birçok mülk sahibi dairelerini istediği kiraya vermeye başladı.

Kira daire fiyatları 55 bin TL’ye kadar yükseliyor

Yaşam şartlarının zorlaştığı ve hayat pahalılığının gün geçtikçe arttığı kentimizde kiralık daireler neredeyse karaborsaya düştü. 1+1 dairelerin bile 6 bin TL olduğu şehrimizde fiyatlar dairenin bulunduğu mahalle ve semtine göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin; şehir merkezinde 2+1 kiralık dairenin kirası 9 bin TL iken, mavikentte ise 6 bin TL dolaylarında. 3+1 kiralık dairelerin fiyatları ise 8 bin TL ile 45 bin TL, 4+1 kiralık daireler ise 28 bin TL ile 40 bin TL, 5+1 kiralık daireler, 29 bin TL ile 55 bin TL arasında.

Satılık daire satışları durdu

Bankalar kredi vermiyor

Emlakçı Cem Eryılmaz, kiralık daire fiyatlarının artmasının yanı sıra karaborsa olduğuna dikkat çekti. “Kentimizde kiralık daire bulmak her zaman sıkıntılı. Çünkü dışarıdan yoğun bir göç alıyor. Satılık daire satışları durdu. Bankalar kredi vermiyor. Örneğin; 1 milyon 700 bin liralık bir dairenin satışını gerçekleştirdik, kontratı yaptık, ama müşteri bankadan kredi alamadığı satışı iptal etmek zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

Seçimden sonra fiyatların daha da artacağı söyleniyor

Gaziantep’te kiralık daire fiyatlarının gün geçtikçe yükseldiğini sözlerine ekleyen Eryılmaz, “Sankopark çevresinde 1+1 eşyalı kiralık daireler 6 bin TL, 2+1 eşyalı daireler ise 10 bin TL. İbrahimli veya Batıkent tarafında 3+1 daireler 20 bin TL’nin altında değil. Sankopark civarında 70-80 metrekareli Amerikan mutfaklı 2+1 satılık daireler 2,5 milyon TL civarında diyorlar. Seçimden sonra fiyatların daha da artacağı söyleniyor” şeklinde konuştu.

Sırf aç gözlülükle fahiş fiyat artışı yapanların ümüğünü sıkacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Gaziantep’te gerçekleştirdiği mitingde kiralık ve satılık daire fiyatlarına da değindi. Erdoğan, “Bilhassa, konut fiyatları ve kiralar, ülkemizin hemen her yerinde gerçekten can sıkıcı seviyelere geldi. Bu yükselişi tetikleyen pek çok sebep olduğunu biliyoruz, ama yine de karşımızdaki bu tabloyu kabul edemiyoruz. Bu sorunun çözümü için iki ayrı kanalı birlikte kullanacağız. Birincisi, makul ve orantılı, hiçbir sebebi olmadığı halde, sırf aç gözlülükle fahiş fiyat artışı yapanların ümüğünü sıkacağız” ifadelerini kullandı.  Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *