ANASAYFA arrow right Güncel

Hayvan ithalatı ile sektöre taze kan gelecek

Hayvan ithalatı ile sektöre taze kan gelecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Gaziantep İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ömer İrfan Çetiner, birlik, olarak Brezilya’dan 3 bin hayvan ithalatı yapacaklarını ifade ederken, “Temmuz’un başında Brezilyadan gelecek hayvanları üyelerimize dağıtacağız. Bu çalışma
Gaziantep İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ömer İrfan Çetiner, birlik, olarak Brezilya’dan 3 bin hayvan ithalatı yapacaklarını ifade ederken, “Temmuz’un başında Brezilyadan gelecek hayvanları üyelerimize dağıtacağız. Bu çalışma hem hayvan hem de et fiyatlarının istikrarına yönelik olacak. Hayvan ithalatı ile sektöre taze kan gelecek” dedi.
3 bin hayvan ithal edilmesi
besicinin elini güçlendirecek
Yurtdışından 3 bin hayvanın ithal edilmesinin besicinin elini güçlendireceğini kaydeden Çetiner, “Gıda Tarım ve Bakanlığımız yurtdışından hayvan ithalatı için taşradaki birliklere yetki verdi, bizde yetkiye dayanarak yurtdışından hayvan ithal etmek için çalışmamız var. Temmuz’un başında Brezilyadan gelecek hayvanları üyelerimize dağıtacağız. Bu çalışma hem hayvan hem de et fiyatlarının istikrarına yönelik olacak. Hayvan ithalatı ile sektöre taze kan gelecek” değerlendirmesinde bulundu.
Yem fiyatlarında yüzde 5-10
arasında artış meydana geldi
Büyük baş hayvan etinin kilosunun geçen yıl ile aynı olduğuna vurgu yapan Çetiner, “Geçen yıl bu zamanlar Karkas etin kilosu 27,5 TL iken bu senede aynı. Bu fiyatlar toptandır. Küçükbaşın etinin kilosu arttı, ancak nedenini bilmiyoruz. Ayrıca doların yükselmesiyle ithalata bağlı yem fiyatlarında yüzde 5-10 arasında artış meydana geldi. Girdi maliyetlerinin yükselmesi et fiyatlarına hemen yansımaz. Çünkü bir hayvanı beslemeye başladıktan 8 ay sonra kestirebiliyorsunuz. Bundan dolayı zamlar zaman içerisinde yansır” diye konuştu.
Gaziantep’teki işletmelerin
en büyük sıkıntısı su
Günümüzdeki hayvancılık işletmelerinin sürümden para kazandığının altını çizen Birlik Başkanı Ömer İrfan Çetiner, Gaziantep’te hayvancılığa talebin artmasının yanın da hayvancılığı bırakanların da olduğunu sözlerine ekleyerek, konuşmasına şöyle devam etti: “Gaziantep’teki işletmeler gün geçtikçe büyüdüğü için arazi bulmakta sıkıntılar yaşanıyor. Şehrimiz, üretilen etin yüzde 75’ini il dışına satıyoruz. Tükettiğimizden fazlasını üreten bir şehiriz. Ancak Gaziantep’teki işletmelerin en büyük sıkıntısı su. Kuyularımız kurumaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den işletmelerin olduğu yolların düzenlenmesi ve asfaltlamaların yapılmasını istiyoruz.” Hüseyin Karataş
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *