Ücretli çalışanlar başta olmak üzere sanayicileri, işçileri, memurları ve herkesi daha fazla etkileyecek bir ekonomik krizden bahseden Ovayolu, “Gaziantep için sıkıntı yok, ekonomimiz uçuyor, her şey yolunda, üretim ve elektrik tüketim patlaması yaşanıyor deniliyor, ama hiç kimsenin bu kadar pembe tablo çizmeye hakkı yok. Pembe tabloyu çizenlerin kapalı kapılar ardından bu şekilde konuştuklarını düşünmüyorum. Madem her şey yolunda enflasyon neden yüksek, gelir dağılımında neden adaletsizlik var, insanların alım gücü neden düştü, kiralar ve gayrimenkul fiyatları nasıl yükseldi? Dolayısıyla herkes gerçekleri konuşsun pembe tablo çizmeyi bıraksın. Gerçeklerin bu topluma faydası olduğu gibi ilerlemesini sağlayacak. Herkes ise yapılan eleştirilerden üzerine düşeni alsın. Şapkasını önüne koyup düşünsün” ifadelerini kullandı.
Yanlışların konuşulup, masaya yatırılması lazım
Yapılan yanlışların dile getirilmesini ve gerçek sorunların artık konuşulup masaya yatırılması gerektiğini ifade eden Ovayolu, sorunların konuşulmasının Türkiye’nin önünü açacağını ve gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti. “Geçmiş dönemlerde ülkemizin ve kentimizin en büyük problemi Suriyeliler, kalifiyeli elaman, eğitim sorunu ve uyuşturucu gibi meseleler derken, şimdi ise hayat pahalılığı diyoruz. Çünkü hayat pahalılığı birçok sorununun önüne geçmiş durumda” tespitini yaptı.
Katma değerli ürün satabiliyor muyuz?
Ovayolu, gelir dengesizliğinin toplumun her kesimine yansıdığını sözlerine ekledi. “Yapılan araştırmalar bile gelir dağılımının en dengesiz olduğu ülkenin Türkiye olduğunu söylüyor. Şehrimizin en büyük sorunlarından biri de hiç kimsenin yapıcı eleştirici ya da yönlendirici-eleştirisi yapmaması. Katma değerli ürün satabiliyor muyuz? Halıyı kilo ile satıyoruz. Örneğin; bir konteyner halı satımından 1000 veya bin 500 dolar para kazanılırken, halı dokumak için makine aldığınız kişinin kazandığı paranın hesabı yok. Katma değerli ürün üretmek bu demek. Katma değerli ürün üretmeden, ihracat yapmanın bir anlamı yok. Örneğin; bir kilogram ürün kaç dolara satılıyor?” diye sordu.
Gaziantep büyüyor, kalkınmıyor
Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Eski Başkanı Hüseyin Ovayolu, kalkınma ile büyümenin birbirinden farklı olduğuna vurgu yaptı, konuşmasını şöyle tamamladı: “Gaziantep büyüyor, kalkınmıyor. Gaziantep Üniversitesi’nin de kente bir katma değer kattığını görmüyoruz. Geçmiş dönemlerde üniversite Gaziantep sanayisine yön verirdi, lakin şimdi üniversitenin böyle bir misyonu da yok.” Ali Göksular
YAYINLAMA: 20 Ekim 2022 / 20.49
GÜNCELLEME: 20 Ekim 2022 / 20.49
Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Eski Başkanı Hüseyin Ovayolu, tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntının ülkemizde daha fazla hissedildiğine dikkat çekti
İlginizi Çekebilir

Araban Ovası'nda beyaz altın hasadı devam ediyor
#Güncel / 14 Mayıs 2025

Sahte ürün ticareti hızla artıyor, Türkiye, önemli oyunculardan biri haline geldi
#Güncel / 14 Mayıs 2025

Yeni trafik cezaları Mecliste
#Güncel / 14 Mayıs 2025

Benzine zam geldi, motorine zam yolda
#Güncel / 14 Mayıs 2025

49 ilde mali suç operasyonunda 146 şüpheli gözaltında
#Güncel / 14 Mayıs 2025

“İnsanlar doğduğunda tekstile sarılarak karşılanıyor, öldüğünde tekstile sarılarak uğurlanıyor”
#Güncel / 14 Mayıs 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *