ANASAYFA arrow right Güncel

“İşbirliği yapacağız, alacağız satacağız, ortak olacağız”

“İşbirliği yapacağız, alacağız satacağız, ortak olacağız”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.33
Gaziantep'te "Şirket birleşmeleri, satışları, satın almaları ve ortaklıkları" konulu panel düzenlendi.
Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu ve Gaziantep Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle GTO'da gerçekleşen panelde konuşan GTO Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep'in onlarca ülkeye ihracat yaptığını, bu yıl 7 milyar dolar ihracat hedefi koyan bir şehir olduğunu belirtti.
Şirketlerin büyümesi ve gelişimi için işbirliğinin önemine değinen Aslan, "Büyümek her zaman kendi sermayemizle olmaz. İşbirliği yapacağız, alacağız-satacağız, ortak olacağız. Yurt içi ve dışı ortaklıkları sıcak bakıyorum" dedi.
Günümüzde Çağı yakalamanın ve değişimi yakalamanın esas olduğuna vurgu yapan Başkan Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: ”Bundan on yıl önceki ilişkiler şirketler arası veya ülkeler arası ticari ilişkiler ile bugün arasında çok fark var. Bir yıl öncesine göre fark var, bir yıl sonra çok daha farklı olacak. Öylesine gelişen teknoloji, iletişim hızı var ki bunun yanında öylesi bir sermaye birikimi ve ülkelerarası sermayenin iç içe girişi var ki bunu yakalayamamak veya bunlara ayak uyduramamak kendi başınıza kalmanızdan öteye götürmez. İşte bu toplantının amacı şirket birleşmeleri, satın almaları, ortaklıklar Gaziantep için önemli bir konu. Gaziantep’te uluslararası ve yerel firmalarla birleşme potansiyeline ulaşmış firmalar var. Düşünün ilk 1000’in içerisinde 56 firmamız var. Önce zihinlerimize şirket birleşimi, satın alma veya ortaklık kurmayı yerleştirmemiz gerekiyor. Zihninizde bu konuların zeminin hazırlayamazsanız, birleşme görüşmelerine başlasanız bile bir süre sonra tıkanırsınız. Yani zihinsel bir değişime ihtiyaç var. Bu şehrin sadece kendi insanı ile değil, tüm bölgenin kalkınmasıyla ilgili öncü rolü var. Hedeflenen sıçrama ve gelişim, sadece kendi sermayemizle olmaz. Teknolojiyi geliştirmek için, sermayeleri kuvvetlendirip uluslararası rekabet edebilmek için birleşeceğiz, satın alacağız, ortak olacağız, iş birliği yapacağız, yapmak zorundayız.”
TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu ise birliktelikten kuvvet doğduğunu belirtti. Konukoğlu, "Ortak aklı yapıyoruz ama ceplerimizi birleştiremiyoruz. Önce duygusallığı bir kenara koyup, hedefleri akılda bitirmek gerek. Ortak aklın dışında işbirliği sağlanabilirse hedeflere daha kolayı ulaşabiliriz" diye konuştu.
Gaziantep Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güçtekin'in de konuşmasında, yeni dönemde ‘Gaziantep için neler yapabiliriz’ düşüncesiyle yola çıktıklarını ve panelin bu anlamda atılmış önemli bir adım olduğuna vurgu yaptı. Panelde inHERA Capital kurucu ortağı Levent Bosut, Turkven Private Equity direktörü Göktekin Dinçerler ve Leva Metal A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, katılımcılara "şirket değerlerine etki eden unsurlar, bir şirketin hedeflerine ulaşması için yapılması gerekenler, ortaklığın önemi, firma alış ve satışların önemi, şirket birleşmelerinin ekonomiye katkısı" konularını anlattı.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *