ANASAYFA arrow right Güncel

İşletmelerin ve çalışanların ciddi anlamda hak kayıpları var

İşletmelerin ve çalışanların ciddi anlamda hak kayıpları var
YAYINLAMA: 16 Mayıs 2024 / 19.09
GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2024 / 19.09

Uzun yıllardan beri kente hizmet sunan M1 AVM’yi satın alan Erdemoğlu Holding’in kiraladığı Anpa Gross 27, hizmet veren mağazaların kiralarını yükseltti. Ancak Anpa Gross 27’nin, yüksek kiraları kabul etmeyen işletmeleri çıkarmak için çeşitli mobbing uyguladığı ileri sürüldü.

Elektrikleri kesilen ve jeneratörlerine el konulan işletme, Anpa Gross 27 yetkilileri ve özel güvenlik görevlileri hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmalarının yanı sıra Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi kurumlara şikayet dilekçesi yazdı.

Mağdurların avukatlığını yapan Av. Yılmaz Ovayolu, sürecin hukuken devam ettiğini ifade ederken, ‘’Hem işletmelerin hem de işletmede çalışanların ciddi anlamda hak kayıpları söz konusu. Bu şekilde baskı altına almaya çalışmak hiçbir hukuki ve ahlaki dayanağı yok’’ dedi.

Yaşanan mağduriyetin sona ermesi için Erdemoğlu Holdingin devreye girmesi gerektiğini dile getiren Ovayolu, ‘’Erdemoğlu Holding, kira sözleşmesinden kaynaklı olarak yasal haklarını kiracısı olan Anpa Gross’a hatırlatmasını lazım. Anpa Gross’u Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası’na şikayet dilekçemizi verdik. Dolayısıyla hukuka ve ahlaka aykırı olan baskıların bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

 ‘’Erdemoğlu Proje Müşavirlik A.Ş tarafından satın alınan M1 AVM, Anpa Gross A.Ş’ye kiralandı’’ hatırlatmasını yapan Ovayolu, ‘’Anpa Gross ise tahliye edilmesi yönünde işletmelere ihtar çekti. Biz de tahliyenin yasal olmadığını dile getirerek, tahliyenin reddini istedik. Ancak yönetim ve yetkililer tarafından 10-15 işletmeye gözdağı verilmeye çalışıldı. İşletmelerin bir an önce boşaltılması, boşaltılmadığı takdirde ise elektriklerin kesileceğini söylediler. Bunun hiçbir yasal dayanağının olmadığını dile getirdik. Buna rağmen işletmelerin elektrikleri kesildi. Bunun üzerine işletmeler, hukuksuz bir şekilde elektrikleri kesilmesi üzerine mahkemeye başvurdular’’ açıklamasını yaptı.

Müvekkillerinin elektrik ve su faturasını, kira ve ortak giderleri günü gününe ödediklerini kaydeden Ovayolu, ‘’Müvekkillerinin elektrik ve su faturasını, kira ve ortak giderleri ödemek için başvuruda bulunmamıza karşın kabul etmediler. Bunun üzerine şirket hakkında alınmayan paraların alınması için banka hesap numarası açılmasını talep ettik. Anpa Gross adına açılan banka hesabına tüm ödemeler düzenli bir şekilde yapılıyor. Dolayısıyla Anpa Gross’a hiçbir borcumuz bulunmuyor’’ ifadelerini kullandı.

Yılmaz, ‘’Müvekkilimizin işletmesinin elektriğinin kesilmesi üzerine hizmeti jeneratör ile sürdürmeye çalıştılar. Lakin hiçbir hukuksal dayanak olmaksızın jeneratörler gasp edildi. ‘Elimizden geleni ardınıza koymayın, istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz’ dediler. İlgili şahıslar hakkında çalışma hürriyetini ortadan kaldırmak, kamu hizmetlerinden yararlanmasının engellenmesi ve jeneratörün zorla el konulması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Elektriklerimizin kesil olduğu ve enerji verilmesi için tedbir talep ettik. Süreç halen devam ediyor’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *