ANASAYFA arrow right Güncel

Kalbinde delik olan çocuklara ameliyatsız yöntem uygulanıyor

Kalbinde delik olan çocuklara ameliyatsız yöntem uygulanıyor
YAYINLAMA: 23 Eylül 2024 / 12.28
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2024 / 12.28

Kalbinde doğuştan bir kalp hastalığı olarak ASD adı verilen delik olduğu teşhisi konulan  6 yaşındaki erkek çocuk ve 12 yaşındaki kız çocuğu Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. M. Münevver Tuğba Temel ve ekibi tarafından  başarılı bir şekilde ASD  (Atrial Septal Defekt) kapatma işlemi uygulanarak  sağlıklı bir şekilde taburcu edildiler.
Pediatrik Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi Merkezinin Gaziantep Şehir Hastanesi’nde aktif olarak olarak hizmet verdiğini belirten Doç. Dr. M. Tuğba Temel  ‘ Çocuk Kardiyolojisi kliniğimizde  uygun hastalarımızı kapalı yöntem uygulamalarımız ile tedavi ediyoruz’ dedi.
Gaziantep'ten gelen oğlumuz ve Adıyaman’da ikamet eden kızımız aileleriyle kliniğimize başvurduklarında doğuştan kalp deliği (ASD) problemi olduğunu tespit ettik. Kapama işlemi yapmaya karar verdik. Kapalı yöntemle kasıktan girilerek ASD yani  kalp deliği kapama işlemini Çocuk kardiyoloji ekibimizle başarıyla gerçekleştirdik. Yaklaşık yarım saat süren işlemin ertesi günü çocuklarımızı şifa ile taburcu ettik.
ASD, kalbin üst odacıkları arasında doğuştan geniş bir açıklık olması durumudur. Doğuştan meydana gelen kalp hastalıklarının %3-10 unu oluşturmaktadır. Nedeni tam belli olmamakla birlikte , genellikle genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak geliştiğini söyleyebiliriz.  Çoğunlukla herhangi bir belirti göstermeyen ASD bazı bebeklerde anormal kalp üfürümü ile tespit edilebilir.
Çocuklarının doğuştan kalp hastası olduklarını ifade eden erkek ve kız çocuğunun aileleri , yavrularımızın hastalığından dolayı çok korkuyorduk ve endişeliydik. Sağlıklarına kavuştukları için çok mutluyuz. İçimiz rahatladı. Doktorlara ve hastane çalışanlarına minnettarız’ dediler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *