ANASAYFA arrow right Güncel

Kalp krizi, anjiyo gibi acil durumlarda özel hastanelerin ücret talep etmesi yasal değil

Kalp krizi, anjiyo gibi acil durumlarda özel hastanelerin ücret talep etmesi yasal değil
YAYINLAMA: 25 Ekim 2023 / 23.10
GÜNCELLEME: 25 Ekim 2023 / 23.11
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar ve yöneticiler, basın mensupları ile bir araya geldi

Özel hastanelerin acile gelen hastalardan veya devlet hastanelerinden sevk edilen hastalardan ücret talep etmesi konusuna değinen Şahin, “Kalp krizi, anjiyo gibi acil durumlarda özel hastaneler de olsa sağlık hizmetleri ücretsizdir, ücretsiz hizmet sunmak zorundalar. Belli branşlarda, belirli hizmetlerde özel hastanelerin ücret talep etmesi, acil durumunu giderene kadar, yasal değil. Anjiyo, kalp-damar cerrahisi ve yanık da dahil olmak üzere belirli alanlarda acil servis ile gönderilmiş alanlarda ücret alınmıyor. Bu konuları özel olarak takip ediyoruz. Hastaları bir yere kanalize etmek de doğru değil. Ambulans sistemimizi kontrol ederiz. Bu konuda şikayetler var” ifadelerine yer verdi.

17 bin hastaya ise acil servis hizmeti verildi

Gaziantep Şehir Hastanesinde 15 günlük süreçte 40 bin hastaya poliklinik ve 17 bin hastaya ise acil servis hizmeti verildiğini açıklayan Şahin, “Hastanemizde günlük 6 bin hastaya hizmet veriliyor bunun da yaklaşık bin tanesi acil servislerde hizmet alıyor. Hastane servislerimizde bin 450 hasta ve yoğun bakım servislerine ise 455 hasta yatışı yapıldı. 610 hasta taburcu edildi. Hastanenin Modern doğum odalarında bugüne kadar 102 bebek dünyaya geldi. Kalp merkezi olan hastanemizde, 8 anjiyo cihazımızla toplam 371 tanısal anjiyo ve 110 hastaya stent takıldı” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar 14 By-pass ameliyatı gerçekleştirildi

Şahin, ‘’Önümüzdeki haftalarda kalp ritm problemlerinin kalıcı tedavisi için EPS işlemi başlayacak olup; TAVI, Mitral Balon, ASD kapama gibi eskiden açık kalp cerrahisi gerektiren işlemler anjiyo laboratuvarında 'kapalı yolla' tedavi edilecek.  Kalp Damar Cerrahi ameliyathanelerimizde bugüne kadar 14 By-pass ameliyatı başarı ile gerçekleştirildi. Bölgedeki tek hibrit ameliyathaneye sahip Şehir hastanemizde komplike ve daha yüksek riskli kalp damar cerrahi hastalarına müdahale edilmekte, açık kalp cerrahisi ve koroner anjiografi işlemi aynı anda yapılabilecek” şeklinde konuştu.

İnme Merkezi hasta kabulüne başladı

Şehir Hastanesinde İnme Merkezi’nin hasta kabulüne başladığını açıklayan Şahin, “Hastalarımıza erken müdahale ile tedavi gerçekleştirilerek kalıcı felç riskinden kurtarılıyor. Hastanemizde girişimsel radyoloji ile beyin anevrizma (beyin damarlarında baloncuklaşma), beyin damar tıkanıklıkları gibi hastalarda hayati riski oluşturan acil durumlara müdahale edilebiliyor. Kanser hastalarımızın bütüncül tedavisi için, medikal onkoloji, onkolojik cerrahi, jinekolojik onkoloji ve radyasyon onkoloji ekibi oluşturulmuş olup hasta kabulü başladı” şeklinde konuştu.

Sağlık turizmini geliştirmek için çalışacağız

Şehir Hastanesi’nin Gaziantep ve bölge için önemli bir fonksiyonu üstleneceğini sözlerine ekleyen Şahin, “Hizmetin niteliğini, kalitesini değiştirecek, sadece kente değil bölgeye hizmet sunacak. Sağlık turizmini geliştirmek için çalışacağız. Şehir Hastanesinin devreye alınması ile hiçbir hastanemiz kapatılmadı, bin 875 yatak gözükse de aslında 2 binin üzerinde yatağa sahip bir kompleksi hizmete açmış olduk. Böylesine büyük bir kompleksin hemen açılıp dört dörtlük şekilde çalışıyor olması mümkün değil. Planlamalar yapıldı, tüm birimler açılarak faaliyete başlandı. Gaziantep Şehir Hastanesi ile kente artı değer kazandırdığımız pek çok yönümüz oldu” açıklamasını yaptı. 

Gaziantep, sağlık alanında bölgenin üssü olacak

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yıkılması ile birlikte 500 yataklı hizmetin Şehir Hastanesi’ne kaydırıldığını kaydeden Şahin, ‘’Mücahitler EK Binada 380 yatak kapasitesi bulunuyor. Bazı illerde hastaneler kapatıldığı, Gaziantep’te hiçbir hastanemiz kapatılmadan Şehir Hastanesi faaliyetlerine başladı. Bakanımızın bu konuda bize büyük desteği oldu, uzman hekim ve sağlık personeli noktasında da bu destekler devam edecek.  Önümüzdeki günlerde 113.Devlet Yükümlüğü Kurası’nda talebimizi yaptık, kentimize 80 uzman hekim gelecek. Gaziantep, sağlık alanında bölgenin üssü olacak” şeklinde konuştu.

Hastalarımızın talep ettikleri hizmeti en kısa süre içerisinde alacak

Gaziantep’teki sağlık sorunlarına değinen Şahin, “Randevu sürelerinin uzun olduğu, polikliniklerinin uzun olduğu ve MHRS üzerinden vatandaşların randevu alamadıklarını biliyoruz. Yoğun bakım servislerindeki doluluklara bağlı olarak gerek il içerisinde gerekse bölgeden hastaların farklı illere sevk edildiğini biliyoruz ve bazı branşlar için farklı illere gidilmek zorunda kalındığının farkındayız. Bu sorunların çözümü için Şehir Hastanemiz, büyük kolaylıklar sağlayacak. Hastalarımızın talep ettikleri hizmeti en kısa süre içerisinde alacak.  Hekimlerimizin iş yükü ile ilgili analizleri yapıyoruz, Başhekimlerimiz ile de değerlendiriyoruz. Önümüzdeki günlerde atanacak yeni uzman hekimlerle birlikte hizmete erişim de bir sorun kalmayacağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı. 

Hiçbir hastanemizin kapasitesini azaltmadık

Şahin, “Hiçbir hastanemizin kapasitesini azaltmadık. Sadece hastanelerdeki atıl kapasiteleri bünyemize aldık. Dr. Ersin Arslan Hastanesi’ni bünyemizde aktif hal getirildi. Mücahitler Hastanemizde Anjiyo ve kalp ameliyatları halen yapılabiliyor. Şehir Hastanesi daha uygun olduğu için insanların burayı tercih edecek. Acil servislerimizde vatandaşlarımız ilk müdahalenin yapıldığı yerler. Oralar hiç değişmedi, tüm müdahaleler oralarda yapılıyor. Ambulans sistemimiz de en iyi şekilde hasta taşımalarını yapıyor. Hizmet açısından bir geriye gidiş yok” vurgusu yaptı.

Şehir Hastanemizde yoğun bakım servisinde 250 yatağımız hazır

Gaziantep, Şehir Hastanesi’nin devreye alınması ile birlikte yoğun bakım yatak sayısında Türkiye ortalamasına ulaştığının altını çizen Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: Yoğun bakım konusu kentin en büyük sorunlarından biriydi. Yoğun bakımlarda yer bulunamadığı için insanlar bölge illere sevk ediliyordu. İlimizde 850 civarında yoğun bakım yatağı vardı. Şehir Hastanemizde yoğun bakım servisinde 250 yatağımız hazır. Ama gerekli olması halinde bu yatak sayısını daha da artırabiliriz. Bu da şehir dışına sevkleri kesin olarak çözüyor. Ancak kent her gün gelişiyor ve nüfusu artıyor. Bu noktada Beykent Bölgesi’ne ve Dr. Ersin Arslan Hastanesi alanına yeni bir hastane yapılması planlanıyor.” 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *