ANASAYFA arrow right Güncel

Katillerin en ağır cezayla cezalandırılmasını istiyoruz

Katillerin en ağır cezayla cezalandırılmasını istiyoruz
YAYINLAMA: 10 Mart 2024 / 16.28
GÜNCELLEME: 10 Mart 2024 / 16.28

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antep Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Nizip Devlet hastanesinde Başhekim Yardımcısı Dr. Feray B. eski eşi Astsubay Seçkin E. tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

SES Gaziantep Kadın Sekreterini Nazife Külekçi, “Gaziantep SES olarak biran önce kadınların yaşam hakkına yönelik sistematik hal alan kadın cinayetlerinin önlenmesi için yasaların eksiksiz uygulanmasını; önleyici, koruyucu tedbirlerin alınmasını ve katillerin en ağır cezayla cezalandırılmasını istiyoruz. Soruyoruz kaç kadın daha ölmeli” sorusunu sordu.

8 Mart’ın, kadına karşı her türden baskıya ve şiddete karşı direnişi simgeleyen önemli bir mücadele günü olduğunu dile getiren Külekçi, “Bizler alanlarda kadın hakları için mücadele ederken aynı gün bir kadın, çalışma arkadaşımız, meslektaşımız, Nizip Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Feray B. eski eşi astsubay Seçkin E. Tarafından, mesleği insanı yaşatmak üzerine kurulu olan ve bunun mücadelesini veren bir kadın, kim bilir hangi takıntısı sebebiyle bir erkek tarafından öldürüldü” dedi.

Sokakta, evde, işyerlerinde güvenli çalışmak, güvenli yaşamak istiyoruz

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre 2024 yılında sadece geçtiğimiz iki ayda 73 kadının öldürüldüğünü hatırlatan Külekçi, “Bu kadınların tamamı ya evli ya boşandıkları ya da boşanmaya çalıştıkları erkekler tarafından öldürüldüler. Bizler sokakta, evde, işyerlerinde güvenli çalışmak güvenli yaşamak istiyoruz. Kadına yönelik şiddetin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması, öncelikle devletin ve siyasal iktidarların ilgili tüm kurumlarıyla sorumluluk üstlenmesi, ilgili tüm sivil ve resmi kuruluşlarla işbirliği yaparak, yaşamsal öneme sahip bu sorunun ortadan kaldırılması için gerekli sosyal politikaların yaşama geçirilmesi ile mümkün olacak” açıklamasını yaptı.

Külekçi, “Toplumda şiddet konusunda farkındalık ve duyarlılık yaratmak için okul öncesinden başlayarak okulda, ailede, kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektörde yaşamın her alanında kadın hakları, aile içi şiddet ve şiddeti önleme konusunda bilgilendirmeler, eğitimler yapılmalı. Kadın kazanımlarının kaybına yol açacak her türlü söylem ve yasal düzenlemelerin kadınların yaşam haklarına saldırı oluşturduğu açık. Nitekim İstanbul Sözleşmesinden imzanın çekilmesi, 6284 Sayılı yasanın etkin uygulanmaması, nafakanın tartışılmaya açılması  sonucunda kadına yönelik şiddet ve cinayetler arttı. Medeni haklara göz dikenler, anayasal eşitlik ve laiklik ilkesini yok sayanlar nedeniyle kadınlar öldürülüyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *