Gaziantep Özel Öğretim Kurumları Derneği (GÖK-DER) Başkanı Bilal Yağdıran, kira, yayın, elektrik, yakıt ve temizlik malzemeleri gibi gider kalemlerindeki artışların yüzde 100’e yaklaştığına dikkat çekti
Velilerden anlayış beklediklerini kaydeden Yağdıran, ‘’Özel okul temsilcisi arkadaşlarla ortak temennimiz asıl görevimiz olan eğitim öğretim faaliyetlerini yerine getirirken bir yandan da ekonomik sorunlarla uğraşmak zorunda kalmamak. Velilerimizin de ekonomik olarak benzer sıkıntılar yaşadığının farkındayız ancak çocuklarımızın eğitimi adına her iki tarafın da fedakârlık yapması gerekiyor. Yüksek enflasyona bağlı olarak ortaya çıkan ekonomik yükü velilerimizle paylaşmamız gerekiyor ve bu konuda velilerimizin de bize anlayış göstereceğini düşünüyoruz’’ açıklamasını yaptı.
Özel okullara devam eden öğrencilerin bir sonraki yıl için kayıt ücretlerindeki artış oranının üst sınırının Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlendiğini hatırlatan Yağdıran, ‘’Biz buna göre eğitim öğretim ücretini kamuoyuna açıklıyor ve kayıtlarımızı buna göre alıyoruz. Bu yıl bakanlığın özel okullar için belirlediği eğitim öğretim ücretindeki artış üst sınırı yüzde 54,8 oldu’’ dedi.
Giderleri karşılamak için fedakarlıkta bulunuyoruz
Tüm sektörler gibi özel okullarında ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiğini aktaran Başkan Yağdıran, ‘’Öte yandan kira, yayın, elektrik, yakıt ve temizlik malzemeleri gibi gider kalemlerindeki artışlar yüzde 100’e yaklaştı. Diğer tüm sektörler gibi özel okullar da ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç geçiriyor. Bizim asli görevimiz; akademik, kültürel ve sosyal açıdan öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlamak olduğunun bilinciyle çalışanlarımızı mağdur etmeden bu ekonomik şartlarda eğitim öğretim faaliyetlerine devam edebilmek adına personel maaşları, kira ve diğer giderleri karşılamak için fedakarlıkta bulunuyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Hayalet öğrenci sakıncalı bir konu
Hayalet öğrenci konusuna değinen Yağdıran, ‘’Kayıtlı olduğu okula fiilen devam etmemesine rağmen e-okulda devam ediyormuş gibi gösterilen öğrenciler halk arasında ‘Hayalet öğrenci’ olarak adlandırılır oldu. Tüm özel okullar bu uygulamanın öğrenci, veli ve okul açısından birçok sakıncaları olduğunu ve bu uygulamaya karşı net bir tutum içinde olacaklarını belirttiler. Bu şekilde okula devam etmeyen çocuklar okulun kazandıracağı eğitim, disiplin ve çalışma alışkanlığından da uzak kalmış olacaklar’’ vurgusu yaptı.
Okulda eğitim almayan çocuklar faydalı birey olarak yetişemez
Yağdıran, ‘’Okulda olmaları gereken zaman diliminde denetimsiz ve ahlaki gelişimleri için uygun olmayan ortamlarda zaman geçirmeleri onların sadece akademik gelişimlerini engellemekle kalmıyor aynı zamanda kişisel ve ahlaki gelişimine zarar veriyor. Unutulmaması gerekir ki eğitim planlı, programlı, bir amaç doğrultusunda ve okullarda uzman kişilerin rehberliğinde düzenlenen bir etkinlik. Fiili olarak okulda eğitim almayan çocuklarımızın günümüzün bilgi toplumuna faydalı bireyler olarak yetişmesi pek mümkün olmayacak’’ şeklinde konuştu.