ANASAYFA arrow right Güncel

Rektörlere profesörlük şartı geri getirildi

Rektörlere profesörlük şartı geri getirildi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.23
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.23
KHK ile kaldırılan rektörlük için profesörlük şartı cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile geri getirildi. Kararname ile kaldırılan üniversite rektörlerine profesörlük şartı, başka bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile geri getirildi.
KHK ile kaldırılan rektörlük için profesörlük şartı cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile geri getirildi.
Kararname ile kaldırılan üniversite rektörlerine profesörlük şartı, başka bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile geri getirildi.
Resmi Gazete'de 15 Temmuz'da yayınlanan 4 numaralı "Bakanlıklara Bağlı, ilgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" isimli kararname rektörlük şartını değiştirdi.
9 Temmuz tarihli 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile üç yıllık profesörlük şartı kaldırılmıştı.
4 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne "Rektörler en az üç yıl profesörlük yapanlar arasından atanır" maddesi eklendi.
Buna göre rektörler en az üç yıl profesörlük yapanlar arasından cumhurbaşkanları tarafından atanacak. (BK)bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *