ANASAYFA arrow right Güncel

Şahinbey, 61 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıttı

Şahinbey, 61 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıttı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Şahinbey Belediyesi düzenlediği törenle Engeliler Haftası dolayısıyla 61 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdi. Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, “Biz
Şahinbey Belediyesi düzenlediği törenle Engeliler Haftası dolayısıyla 61 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdi. Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, “Biz yılda iki defa böyle toplu tören yapıyoruz. Fakat sadece Engeliler Haftası ve engeliler gününde değil diğer zamanlarda da engellilerimize akülü ve manuel tekerlekli sandalye ve diğer engelli kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu malzemeleri vermeye devam ediyoruz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde çok daha güzel günlere gideceğiz” dedi.
Bazı pozitif ayrımcılık yapmamız
gereken kesimler var
Yılda iki defa böyle toplu tören yaptıklarını söyleyen Tahmazoğlu, sadece Engeliler Haftası ve engeliler gününde değil diğer zamanlarda da engellilerin akülü ve manuel tekerlekli sandalye ve diğer engellilerin ihtiyaç duyduğu malzemeleri vermeye devam ettiklerine dikkat çekerek, “Eskiden engellilere maaş, evde bakım, hasta bakıcılara maaş, akülü ve manuel sandalye verilmiyordu, engellinin kıymeti yoktu. Şimdi nereden nereye geldik. Hükümetimizin aktardığı kaynaklarla engellilerimiz, şehir ailelerimiz ve gazilerimiz imkanlara kavuştu. Herkes bize emanet, sahip çıkmamız lazım. Bazı pozitif ayrımcılık yapmamız gereken kesimler var. Göreve geldiğimiz günden buyana bu konuya özel bir hassasiyet gösteriyorum. Eğer ihtiyaç var ise engellilere desteğimizi arttırmaktan kaçınmayız. Kaza geçirip engelli olmayacağımızın garantisini kim verebilir? Onun için birbirimize destek ve yardımcı olmamız gerekiyor. Kim bu işten menfaat sağlamak istiyorsa Allah’ın onun burnu yerde sürtsün. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde çok daha güzel günlere gideceğiz. Sadece akülü ve manuel tekerlekli sandalye vermiyoruz. Görme engellilere beyaz baston, işitme engellilere cihaz hediye ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.
Gaziantep’teki tüm kamu binaları engelli
Şahinbey Belediyesi’nin her zaman engelinin yanında olduğunu kaydeden Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, “Bir 10-16 Mayıs’ta daha bir araya geldik. Bu hafta daha önce sakatlar haftası diyerek kutlanırken daha sonra Engeliler Haftası olarak kutlanmaya başlandı. Keşke isim değişikliğinde olduğu gibi sorunlarımızda hızlı bir şekilde değişe bilseydi. Devlet 5 yılda bir akülü sandalye veriyor, fiyatı 3 bin TL ise 500 TL’sini karşılıyor. Tekerlekli sandalyeyi engellinin ayakkabısı olarak tanımlıyorum. Toprak tohuma engelli topluma emanettir. Onun için emanetlerimize iyi bakmamız lazım. Gaziantep’teki bütün kamu binalarının hepsi engelli” diye konuştu. Hüseyin Karataş
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *