ANASAYFA arrow right Güncel

''Toplumsal Duyarlılık'' derslerini sokaklarda işliyorlar

''Toplumsal Duyarlılık'' derslerini sokaklarda işliyorlar
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.11
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.11
öğrenim gören 360 öğrenci, ihtiyaç sahiplerine yardım ettikleri ''Toplumsal Duyarlılık'' derslerini sokaklarda işliyor.
Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN) çeşitli bölümlerinde öğrenim gören 360 öğrenci, ihtiyaç sahiplerine yardım ettikleri ''Toplumsal Duyarlılık'' derslerini sokaklarda işliyor. 

Kampüs dışına çıkıp sokak sokak gezen öğrenciler, şehirde yaşayan dar gelirleri tespit etmek amacıyla saha taraması yapıyor. Yardıma muhtaç olduğu öğrenilen ailelerin evlerine giden öğrenciler, gerekli incelemeyi yaptıktan sonra Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası'nın yolunu tutuyor.
Lazım olan malzemeleri bir paket halinde hazırlayan öğrenciler, belediyeye ait araçlarla götürdükleri yardımları ihtiyaç sahiplerine teslim ediyor. Gittikleri evlerde hastaların tansiyon ve şeker ölçümlerini de yapan öğrenciler, durumu ağır olanları hastanelere yönlendiriyor. Öğrencilerin bir kısmı da belediyenin danışma bölümünde bekleyerek, vatandaşlara yol gösteriyor. Geçen yıldan beri devam eden uygulamayla üniversitenin 1'nci sınıfında öğrenim gören öğrenciler, okul bitirmeden sosyal hayata da hazırlanmış oluyor. 

GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Genel Koordinatörü Prof.Dr. Mehmet Mutaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ders kapsamında sokağa çıkan öğrencilerin toplumsal sorumluluklarını ve fedakarlıklarını geliştirdiğine dikkati çekti. 

Mutaf, şöyle devam etti: ''Öğrencilerimiz, ihtiyaç sahibi aileleri belirlemek için mahalle mahalle geziyor. Soğuk ya da kara aldırmadan dar sokaklarda ailelerin yardımına koşan öğrenciler, gidilen evlerde hasta, düşkün, yatalak ya da yaşlı tespiti de yaparak, bu insanları sağlıkla ilgili fakülte ve yüksek okullarda öğrenim gören öğrencilere yönlendiriyor. Bu yolla hem yardıma muhtaç insanlar belediyenin sunduğu hizmetlere hızlı ulaşıyor hem de üniversiteli gençler toplumsal sorumluluklarını ve fedakarlıklarını geliştiriyorlar.'' 

Çalışmanın yaklaşık 3 yıl önce başladığını anımsatan Prof. Dr. Mutaf, ''360 gönüllü üniversiteli genç, toplumun yaralarını sarmaya çalışıyor. Gençler farklı hayatları görerek, merhamet duygularını geliştiriyor ve örgütlü çalışma pratiği kazanıyor. GAÜN'de başlayan bu uygulamanın model olacağına inanıyorum'' ifadelerini kullandı. 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da, belediyenin çeşitli birimlerinde görev yapan öğrencilerin adını ''kent gönüllüleri'' koyduklarını belirtti. Fadıloğlu, ''Öğrenci kardeşlerimiz saha taraması yaparak bizlere destek oluyorlar. Belediyede de danışman olarak görev yaparak, belediyeye gelen vatandaşlara rehberlik yapıyorlar ve vatandaşları ulaşacakları departmana kadar götürüyorlar'' diye konuştu. Öğrencilerin hem yardım ettiğini hem de ders geçtiğini anlatan Fadıloğlu, ''Toplumsal duyarlılık dersi, üniversitenin kredili derslerinden... Onun ötesinde gençlerin sosyal hayatla iç içe olmasını sağlayan bir çalışma. Kardeşlerimizle birlikte çalışıyoruz ve çalışmayı teoriden pratiğe döküldüğü için önemsiyorum'' dedi. 

Öğrencilerden Ayşegül Güzel de dönem başından beri kent gönüllüsü olarak derslerini sokaklarda işlediklerini belirterek, ''Yaptığımız işlerden gurur duyuyoruz. Dersimizi uygulayarak geçiyoruz'' şeklinde konuştu.




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *