ANASAYFA arrow right Güncel

Türkiye’nin uzun vadede pamuk üretmeye ihtiyacı var

Türkiye’nin uzun vadede pamuk üretmeye ihtiyacı var
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.11
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.11
Cahit Bingöl, Türkiye'nin mutlak surette, uzun vadede pamuk üretmeye ciddi anlamda ihtiyacı olduğunu bildirdi. 

Şahin Pamuk Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Cahit Bingöl, Türkiye'nin mutlak surette, uzun vadede pamuk üretmeye ciddi anlamda ihtiyacı olduğunu bildirdi. 

Bingöl, Şanlıurfa'da düzenlenen 2. Ulusal Pamuk Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, lisanslı depoculuğun aciliyet arz ettiğini, destekleme primlerinin arttırılması belirterek, VOB'un İstanbul'a taşınmasını ve tek balya sistemini savundu. 

Gaziantep'in iplik ve tekstil sektörünün en önemli merkezlerinden birisi olduğunu ifade eden Bingöl, şunlara kaydetti: ''Çırçırcıları sigorta şirketleri teminat altına almıyorlar. Bunu biliyor muydunuz- Otomotivde yüzde 90'ı ithalatla karşılanırken, tekstilde yüzde 25'i ithalatla yapılıyor. Abdulkadir Konukoğlu'nun dediği gibi 'Doğumdan ölüme kadar tekstil vardır'. Tekstil vardır, var olacaktır. Türkiye'nin mutlak surette, uzun vadede pamuk üretmeye ciddi anlamda ihtiyacı var. Türkiye'nin cari açığını ve tekstili için 2023'te 72 milyar dolarlık bir konfeksiyon ihracatını gerçekleştirmek adına, bizim 2.5 milyon tonluk pamuk üretmemiz gerekiyor. Bundan dolayı, bugünlerden başlayarak, planlayarak, hükümetle, tüm üreticilerle birlikte ve aracılarla bunun yarınlarını, alt yapısını yapmak zorundayız. Gaziantep iplik ve tekstil sektörünün önemli merkezlerinden bir tanesidir. Gaziantep deyince, özellikle Sanko Holding, Türkiye'nin en büyüğü. Yüzde 60 civarında üretimi olan pamuğu kendi bölgesinden almakta. Zorunlu olarak sıkıştığında dışardan ithal etmekte. Ama gönül ister ki, tüm Türkiye'deki iplikçiler, yörenin pamuğunu kullansınlar ve üretim arttırarak, hepsi, hep birlikte yetecek kadar pamuğu alıp tüketsinler. Gaziantep bu konuda hep önder olmuştur ve olmaya devam edecektir.''AA



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *