Dünya tarihinin en büyük kara depremlerinden birini yaşadık
Kılınç, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerinden Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki şehirlerin turizm açısından büyük zarar gördüğünü kaydederken, “Bilindiği üzere 6 Şubat tarihinde dünya tarihinin en büyük kara depremlerinden birini yaşadık. Bu depremler Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana ve Elazığ’ı çok etkiledi. Özellikle Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı’ndaki yıkımlar diğer illere göre daha fazla oldu. Dolayısıyla 6 Şubat depremleri bölge turizminde kapanması uzun yıllar alacak yaralar açtı” dedi.
Turizmin çıtasının yükseltilerek gelişmesi, kitlelere yayılması bizce çok önemli
Turizm’in aynı zamanda yüzü gülen ve yüzleri güldüren bir sektör olduğunu söyleyen Kılınç, “Seyahat edenlere keyifli, huzurlu anlar yaşattığı gibi insanların zihninde güzel anılar bırakıyor. Mesleğimiz bize kazandırdığı maddi olanakların yanı sıra manevi olarak da insanlara katkı sağlamanın verdiği gururu yaşatıyor. Bu nedenle turizmin çıtasının yükseltilerek gelişmesi, kitlelere yayılması bizce çok önemli” şeklinde konuştu.
Turizm, barış ve dostluk köprüleri kuran evrensel bir sektör
Kılınç, “Turizm, farklı kültürlerin arasındaki sınırları kaldırarak, sahip olduğu ticaret hacmi ve istihdam yelpazesiyle tüm dünyayı çevreleyen turizm, evrensel barışın da sosyoekonomik alandaki en büyük temsilcisidir. Barışın, huzurun, birlikte yaşama kültürünün köprüsü olan turizm, kültürleri kaynaştıran, milletler arasında barış ve dostluk köprüleri kuran evrensel bir sektör” açıklamasını yaptı.
Ülkemize daha fazla turist getirmek için canla-başla çalışmaya devam edeceğiz
“1980'den itibaren Dünya Turizm Örgütü tarafından belirlenen 27 Eylül tarihi, Dünya Turizm Günü olarak kutlanıyor” diyen TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, konuşmasını şöyle tamamladı: “27 Eylül 1970'te belirlenmiş ve 1980'den itibaren uygulamaya koyuldu. Dünya Turizm Günü'nün amacı, uluslararası toplumlar için turizmin önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak. TÜRSAB olarak seyahat acentelerimiz ile birlikte ülkemize turist getirmek için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Eline çantayı alan her bir seyahat acentelerimiz ülke ülke gezerek ülkemizi tanıtıyor. Ancak bu kadar çalışmanın karşılığını görmemek için bizleri derinden üzüyor. Yılda milyonlarca turistin ülkemize gelmesini sağlayan seyahat acentelerimiz ne pandemi de ne de Kahramanmaraş depremlerinde yardım aldı. Kendi çabalarıyla ayakta kalma mücadelesi verdi. Ancak biz ülkemizi seviyoruz. Ülkemize daha fazla turist getirmek için canla-başla çalışmaya devam edeceğiz.”