ANASAYFA arrow right Güncel

Yeni anayasa her alanda Türkiye’nin önünü açmalı

Yeni anayasa her alanda Türkiye’nin önünü açmalı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.30
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.30
Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen ülkemizin mevcut anayasası ile hedefine ulaşamayacağını söyledi. “Yeni anayasanın her alanda Türkiye’nin önünü açmalı” dedi.
Mevcut anayasanın Türkiye’nin
gerçek potansiyelini engelliyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ahmet Yetim, SGK İl Müdür Yardımcısı Cuma Budak, SGK Başmüfettişleri Yalçın Baştürk, Ahmet Mercan, SGK Müfettişi Ali Akyüz’ün konuk olarak katıldığı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Zeki Yağcı’nın yönetiminde yapıldı. Meclis toplantısında, ekonomideki gelişmeler ve gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulunan GTO Başkanı Mehmet Aslan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili de görüşlerini ifade etti. Başkan Aslan, mevcut anayasanın Türkiye’nin gerçek potansiyelini engellediğini, her alanda tıkanıklığa neden olduğunu, bu nedenle yeni bir anayasa ruhuna ihtiyaç bulunduğunu belirtti.
Hukukun üstünlüğünü lafta değil
özde tamamı ile kabul etmiş
bir anayasa yapmadan ilerleme olmaz

Yeni anayasanın toplumun her kesimini kucaklayan ve Türkiye’nin başta ekonomi olmak üzere her alanda sıçrama yapmasına olanak sağlayacak bir yapıya sahip olması gerektiğini kaydeden GTO Başkanı Aslan şunları söyledi: “Artık Türkiye’nin çağdaş, demokratik, birey hak ve özgürlüklerini en üst seviyede değerlendirilen, hukukun üstünlüğünü lafta değil özde tamamı ile kabul etmiş bir anayasa yapmadan bulunduğu yerden daha ileri gitmesi mümkün görülmüyor. Her bireyin etnik ve mezhepsel köküne bakılmadan her türlü birey ve özgürlüklerini kullandığı, Anayasa hukukun üstünlüğünü herkese eşit anlamda sağlayan bir anayasaya ihtiyaç var. İçinde bulunduğumuz süreçte küresel dengeler hızla değişiyor. Onun için yeni hazırlanacak anayasa içeri çağdaş ve günümüz şartlarını karşılayan şekilde olmalıdır. Türkiye son yıllarda ekonomide önemli bir sıçrama yaptı. Ama aynı paralelde gerek demokratikleşme ve sosyal adalet, gerekse gelir dağılımı açısından aynı düzeyi yakalayabilmiş değil. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen ülkemizin acilen yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Türkiye daha çağdaş, sıçramayı tetikleyecek, insan haklarına ve özgürlüğe dayalı bir anayasa yapmak mecburiyetindedir.”

GTO’nun Nisan ayı olağan Meclis toplantısına konuk olarak katılan SGK Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ahmet Yetim ile SGK Başmüfettişi Yalçın Baştürk sosyal güvenlik reformu ve reform sonrası ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.SHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *