ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

13 fırın kapandı

13 fırın kapandı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.11
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.11
Halk Ekmek Fabrikası’nın yarattığı rekabet ortamına dayanamayan 13 francala fırınının kapısına kilit vuruldu. Maliyetleri kısmak isteyen fırın işletmecileri
Rekabete dayanamayan Bulvar, Özmis, Ateşoğlu, Şirin, Şen Asri, Öznur, Mizan, Murat, Polat Ekmek, Altın Ekmek, Saray, Çavuşoğlu ve Emre Francala Fırınları kapandı.
Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Halk Ekmek Fabrikası ile rekabete dayanamayan fırınlar, 1300 liraya indirdikleri ekmek fiyatını yeniden 1700 liraya yükseltti. Halk Ekmek Fabrikası’nın açıldığı tarihten bu yana satışları büyük oranda düşen 13 fırının kapandığı açıklandı.
Vatandaşlara ucuz ekmek sunmak amacıyla yaptırılan ve francala ekmeğini 500 lira daha düşük ücretle satan Hal Ekmek Fabrikası’nın yarattığı rekabet ortamı karşısında özel fırınlar işçi çıkarmak zorunda kaldığını ifade edildi.
Gaziantep’te 102 adet francala fırını bulunuyor. Şahinbey Belediyesi tarafından bulunuyor. Şahinbey Belediyesi tarafından, Halk Ekmek Fabrikası’nın açılması ile birlikte müşterilerinin büyük bir çoğunu kaybeden özel fırınlar, bir süre önce indirim yaparak francala ekmeğini 1300 liradan satmaya başlamışlardır. Francala ekmeğini bir süre 400 lira indirimle satan özel fırınlar zarar ettikleri gerekçesiyle fiyatlarını yeniden 1700 liraya yükselttiler.
Şahinbey Belediyesi tarafından kurulan Halk Ekmek Fabrikası’nın yarattığı rekabet ortamına dayanamayan Bulvar, Özmis, Ateşoğlu, Şirin, Şen Asri, Öznur, Mizan, Murat, Polat Ekmek, Altın Ekmek, Saray, Çavuşoğlu ve Emre Francala Fırınları kapatıldı. Rekabetin kendilerini olumsuz yönde etkilediğini söyleyen fırın sahipleri, mahiyetleri düşürmek için işçi çıkartmak zorunda kaldıklarını ve şu ana kadar 102 fırından yaklaşık 200 kadar işçi çıkartıldığını söylüyorlar.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *