ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP’li vekil kararının yerinde olduğunu ileri sürdü

AKP’li vekil kararının yerinde olduğunu ileri sürdü
YAYINLAMA: 12 Kasım 2021 / 14.16
GÜNCELLEME: 12 Kasım 2021 / 14.16
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yabancı ülkeye asker göndermesi ve yabancı ülke askerlerinin Türkiye’de bulunmasına izin verilmesini sağlayan tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde reddedilmesinin meclisin bir iradesi olduğunu söyleyen AK Parti milletvekili Nurettin Aktaş, dünyada hiç kimsenin savaş istemediğini söyledi.

Birleşmiş Milletler kararı olmadan savaştan yana olmak doğru değil

Türkiye’nin Irak ile komşu olduğunu ve ABD’nin binlerce kilometre uzakta bir ülke olduğunu, bu nedenle olası bir savaşta Türkiye’nin direkt etkileneceğini söyleyen Aktaş, “Halen Birleşmiş Milletler’de savaş için karar çıkmış değil. AB‘de ve İngiltere parlamentosu kendi içerisinde görüş farklılığına sahip, net değiller. Buna rağmen Türkiye’de böyle bir kararın çıkması elbette doğru olmazdı. Ayrıca biz Irak ile yüzyıllar boyu komşu olacağız. Çocuklarımız ve torunlarımız yan yana yaşayacak. ABD’nin çıkarı uğruna onları karşımıza almamız doğru olmaz” dedi.

Güvenoyu olarak algılanmasın

Parlementoda liderlere rağmen böyle bir karar alınmasının gelecek açısından ümit verici olduğunu ileri süren Aktaş, “Karar Meclis’e itibar kazandırdı, ülke insan onurunu korudu. Meclisin bu tavrını bazı kesimlerin yanlış yorumlayıp hükümetin güven oyu kaybettiği şeklinde yorumlar yapması halinde biz o zaman her şeye rağmen hükümetimizin arkasında olduğumuzu gösteririz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *