ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“CHP’den gitmem”

“CHP’den gitmem”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.29
Doğan, CHP’den başka bir partiye gitmeyeceğini belirterek, siyasette kendini yetersiz gördüğü an
Doğan, CHP’den başka bir partiye gitmeyeceğini belirterek, siyasette kendini yetersiz gördüğü an yapabileceği tek şeyin ayrılmak olacağını vurguladı
CHP’nin kendini yenilemesi gerektiğini, sosyal demokrasiye ivme kazandırılmasının şart olsunu ifade eden Celal Doğan, Türkiye’de siyasetin özüne yakışır değil de delege yada liderlik sultası altında yapıldığını, bunun da siyasetin önünde büyük bir engel olduğunu vurguladı.

“CHP kendini yenileyemedi”
CHP’nin oy oranının yüzde 10’a düşmesinin temel nedeninin kendini yenilemesinden kaynaklandığını kaydeden Doğan, “Eğer CHP kendini yenileyebilseydi, Türkiye’nin gerisinde kalmasaydı, şu anda bu durumda olmazdı ve parlamentoda ciddi bir grup, alternatif bir parti haline gelirdi. Bu nedenle bizim mücadelemiz, CHP’nin Türkiye’nin ihtiyacı olduğuna inandığımız sosyal demokrasi anlayışı, Türkiye ve dünya koşullarına göre gelişmesini sağlayacak anlayışı partide egemen kılmaktır. CHP genel başkanını istifaya çağırırken de bu düşünceyle çağırdık” dedi.

“Parti liderliğine soyunmuyorum”
Doğan, tek amaçlarının sosyal demokrasiye hareketlilik kazandırmak ve özüne yakışır bir yapıda olmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Celal Doğan konuşmasına şöyle devam etti: “Önce şunu ifade edeyim, başka partiye gitmek yada yeni bir parti kurmak gibi bir düşüncem yoktur. Parti liderliğine de soyunmuyorum. Karayalçın ve diğer arkadaşlarımızla birlikte verdiğimiz uğraş, sosyal demokrasiye yeni bir ivme kazandırarak, Türkiye gerçeklerine uygun olarak yeniden yorumlanmasını sağlamaktır. Bunun da yeni bir partiyle hiçbir ilgisi yoktur.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *