ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dünya Gıda ve Tarım Örgütü, Serbest Bölge’de depolar kiralayacak…

Dünya Gıda ve Tarım Örgütü, Serbest Bölge’de depolar kiralayacak…
YAYINLAMA: 18 Kasım 2021 / 15.10
GÜNCELLEME: 18 Kasım 2021 / 15.10
Irak Savaşı nedeni de son günlerde Gaziantep’te hareketli günler yaşanıyor. AB’de askerleri Gaziantep havaalanına konuşlanırken, Birleşmiş Milletler’e ait Dünya Gıda ve Tarım Örgütü temsilcileri de Serbest Bölge’de depo kiralamak için inceleme yaptı.

Savaş sırasında havaalanının lojistik amaçlı olarak kullanılması planlanırken, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’nün kiralayacağı depolara konulacak gıda maddelerinin de savaş sırasında Türkiye sınırına akın etmesi beklenen mültecilerin ihtiyacı için kullanacağı belirtildi.

Dünya Gıda ve Tarım Örgütü

temsilcileri depo kiralıyor

Merkezi Roma’da bulunan Birleşmiş Milletlere ait Dünya Gıda ve Tarım Örgütü temsilcilerinin Serbest Bölgede depo kiralamak için bölgede inceleme yaptıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özmen, gelen uzmanlarla görüştüklerini ve bölgele ilgili bilgi verdiklerini açıkladı. Kiralanacak depolara, Türkiye’den ve Dünya’nın diğer ülkelerinden gelecek odaların da bulunacağını ifade eden Özmen, “Dünya Gıda ve Tarım Örgütü depomuzu gezdi, inceledi. Bu arada Organize Sanayi Bölgesi’nde gezdirdik, Serbest Bölgenin Organize Sanayi Bölgesi’nde görevlileri bilgilendirdik. Kentin sanayisinin durumunu anlattık. Hatta gıda sektöründe Gaziantep’te üretim kapasitesinin fazla olduğunu vurgulayıp, pazarlamaya çalıştık. Memnun olduklarını, beklediklerinden çok daha ileri bir Gaziantep ile karşılaştıklarını ifade ettiler” dedi.

Depolar ilk etapta altı aylığına kiralanacak

Dünya Gıda ve Tarım Örgütü temsilcilerinin, ilk etapta depoları altı aylığına kiralayacağını ifade ettiklerini hatırlatan Mehmet Özmen, “Halen bölgemizde 1 metre²’nin ücreti 1.5 dolar. Kaç metre alanı kiralamak istediklerini bilmiyoruz. Daha sonra bildirecekler. Hatta kapalı depoların yanı sıra bir kısım açık yer kiralamak istiyorlar. Bizim şu an için toplam kapalı alanımız 10 km², bunun tamamını zaten vermemiz mümkün değil. Açık alanımız toplam 1.5.000.000 metre², aslında bizim yerimiz uygun, yeteri kadar mevcut. Fiyatımızı belirttik, karşılıklı görüşme yaptık ve daha sonra haber vereceklerini söyleyip ayrıldılar” şeklinde konuştu.

Serbest Bölgede 32 firma faaliyet gösteriyor

Halen bölgede, bir yabancı, bir yabancı ortaklı olmak üzere toplam 32 firmanın faaliyet gösterdiğini ifade eden Özmen, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’nün depo kiralamasının yanında bazı gıda ürünlerini Gaziantep’ten satın alınması durumunda Gaziantep’e katma değer sağlanacağını ve bunun ekonomiye canlılık getireceğini ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *